Oskar Humble gör comeback i VH-tröjan mot Mariestad

Arkiv. Oscar Humble är tillbaka i Vimmerby Hockey.
Arkiv. Oscar Humble är tillbaka i Vimmerby Hockey.

Det går fort i hockey. Fråga bara Oskar Humble. För några månader sedan hade han nog inte väntat sig att spela hockey i VH-tröjan igen, men så blir det. Mot Mariestad gör backen comeback. "Lika bra att riva av plåstret", säger Humble.

Sport 10 februari 2024 12:00

Ja, imorgon kan VH-supportrarna få se den populära backen Oskar Humble (f.d. Carlsson) i den gulsvarta dressen igen. Mot Mariestad är han med i laget efter cirka två år utan spel.

– Det är lika bra att riva av plåstret direkt, haha. Jag hoppas att jag får några byten och kan känna på det, säger Humble när vi når honom runt lunchtid på lördagen.

VH registrerade backen på transferfönstrets sista dagar. Att det skulle bli en comeback på isen såhär fort var inte planerat.

– Det var nog inget som vi hade tänkt från första början. Planen var mest att vara med och säkra upp ifall det skulle bli skador när det drar ihop sig. Men på grund av försäljningen (av Oskar Lindgren till Tingsryd) blev det såhär.

– Jag har varit med och tränat 10-15 gånger med laget från jul. Sen har det gått väldigt fort nu senaste veckorna med att få klart det.

Hur känns det att komma in i hetluften igen?

– Givetvis kul och jag trivs att vara i ishallen, jag är ofta här med min son. Det ska bli jäkligt kul, men sen kommer det ta ett tag att komma in i det. 

Humble är imponerad av det han sett av VH hittills denna säsong. 

– Det har sett jättebra ut och det är bara att fortsätta på den inslagna vägen. Det finns många skickliga spelare och laget känns homogent. Men det är många tuffa matcher kvar och mycket att spela om.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa