"Det smärtar som det ser ut nu"

Tisdagen den 11 augusti börjar Bauhaus-ligan i speedway och innan dess väntar ett intensivt jobb för Dackarna. Det fundamentala är att få säsongen att gå ihop ekonomiskt, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Dackarna lever i en ekonomiskt tuff verklighet.

Dackarna lever i en ekonomiskt tuff verklighet.

Foto: Arkiv

Speedway2020-07-08 19:26

En säsong helt utan publikintäkter är en verklighet som Dackarna kan ha att förhålla sig till.

– Det smärtar att, som det ser ut nu, inte kunna välkomna vår trogna publik till Skrotfrag Arena. Men läget i världen ser ut som det gör så vi både hoppas och tror att alla har förståelse för detta, säger Dackarnas ordförande Tomas Karlsson i ett pressmeddelande. 

Precis som alla andra speedwayföreningar i landet har Dackarna en ekonomisk utmaning att hantera men Tomas Karlsson är ändå positiv. 

– Vi har ett fantastiskt stöd från näringslivet och det är vi oerhört tacksamma för. Det är dessutom ett måste för att vi ska klara av detta. 

Genom "Dackeupproret", som tidningen tidigare har rapporterat om, så har också supportrarna kunnat hjälpa föreningen. Initiativet har inneburit ett tillskott på över 200 000 kronor. Vidare kommer soffbiljetter att vara möjlig att köpa till klubbens tävlingsmatcher. 

– Det stora stöd som vi har haft från våra fans sticker verkligen ut i Speedwaysverige. Vi är tacksamma och ödmjuka över detta och hoppas på supportrarnas fortsatta stöd. Det är avgörande för oss, enligt Tomas Karlsson. 

Då Bauhaus-ligan nu har fått klartecken att dra igång så har delar av Dackarnas personalstyrka kunnat återanställas. Däremot är det fortfarande oklart vilket lag klubben kommer att kunna mönstra till premiären, eftersom att det fortfarande förhandlas om kontrakt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!