Det var lätt att dras med i glädjen

En höst på Vimmerby Tidning räckte för att kastas rakt in i traktens idrottsliv.

"Det har varit häftigt att få följa och bevaka alla de idrottare och idrottsklubbar som finns i trakterna häromkring."

"Det har varit häftigt att få följa och bevaka alla de idrottare och idrottsklubbar som finns i trakterna häromkring."

Foto: Peter Calén

Sport2019-12-23 07:10

Till slut kom den. VIBK-damernas första seger. Och så härligt det var att se glädjescenerna efteråt. Idrottens känslor när de är som bäst. Vimmerbyspelarna fick uppleva glädje, sorg, ilska, nervositet och ännu mer nervositet. Ja allt det inom bara några minuter i slutet. Sedan - till slut - tutade matchklockan och VIBK kunde fira första segern. 

Som reporter var det lätt att dras med i glädjen. Man kan inte annat än unna laget det här efter allt bekymmer som varit under hösten. 

Apropå det här med glädjescener. Det börjar vankas jul och nyår. En tid för att blicka tillbaka på året som har varit. 

För min del har det varit ganska hoppigt. Jag tog studenten i juni, jobbade på Motala Vadstena Tidning under sommaren, och började sedan här, på Vimmerby Tidning. Jag kastades in rakt i den roliga avslutningen på fotbollssäsongen, ett glödhett slutspel i speedway och en begynnande vintersäsong med innebandy, handboll, bandy - och så klart hockey. 

Det har varit häftigt att få följa och bevaka alla de idrottare och idrottsklubbar som finns i trakterna häromkring. Hajpen kring fotbollen är nog unik. Likaså publikintresset för de olika sporterna, med tanke på hur många som bor i trakten. 

Bara häromdagen skrev vi om VIBK-herrarnas otroliga bedrift, att ha vunnit publikligan i division 2 hela fem år i rad. Imponerande!

Jag var för övrigt och tittade på VIBK:s bortamatch mot Gränna i division två. Jag verkar bringa otur med mig på bortamatcher. När jag var på Rimforsas seriefinal borta mot Berg blev det förlust och brant uppförsbacke till seriesegern. Nu förlorade VIBK sin blott andra seger för säsongen. Gränna imponerade väldigt mycket och kan nog bli en konkurrent till topplaceringarna. Men jag tror Vimmerby löser det - ändå. 

Frågan är om Vimmerby Hockey kommer lösa en förstaplats i fortsättningsserien. Inte omöjligt. Laget har kommit igång på sistone och med den nye kanadicken Kristoff Kontos kan de få ännu mer spets. 

Samtidigt krävs det att fler spelare får igång målskyttet och poängproduktionen. Roman Semjonovs har fått dra ett stort lass nu tillsammans med några till, men det finns många som knappt gjort några poäng alls.

Nu ser vi fram emot ett nytt idrottsår som förhoppningsvis innehåller lika mycket dramatik och känslor som matchen där VIBK-damerna tog sin första seger. Och kanske innehåller det nya året ytterligare ett par segrar för innebandylaget. 

God jul!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!