Diesel i bensinbilen och grus i maskineriet

Är det åldern, eller är det bara att jag är känslomässig? Jag vet inte. När jag vaknade i morse kikade jag på ett par youtube-klipp när Kalla tog Sverige till det där OS-guldet. Det kommer alltid en glädjetår. Känslor var det även gott om i Borås ishall igår (onsdag).

Krönikören: "Visst är det härligt när det väcks såna känslor".

Krönikören: "Visst är det härligt när det väcks såna känslor".

Foto: Michael Nordin

Sport2020-01-30 19:15

Ibland har jag svårt för att lägga i treans växel i vår nya pärla, min kära mammas gamla röda, läckra lilla Nissan Micra. 

Den känns redan som en familjemedlem, om nu en bil kan väcka såna känslor. Jag och bilar är annars inte direkt kompatibla. Jag förstår mig inte på motorer, vevaxlar, kamremmar och allt vad det heter. Färden till Borås kunde förresten ha tagit en ände med förskräckelse, eller inte blivit av alls. Trodde att vår nya tidningsbil tankades med diesel och började tanka. Det gick inte så bra. Jag fattade ingenting. Kruxet var att bilen tydligen ville ha "vanlig" bensin. 

Växlar var det ja...

Frågan är om vi kan dra några växlar av Vimmerbys andra raka förlust på kort tid? Det är svåranalyserat. 

Vi kan däremot konstatera att det har gått grus i det annars så väloljade VH-maskineriet. Allt flyter inte på med samma självklarhet som tidigare matcher i fortsättningsserien. Eller, det där var nog en sanning med viss modifikation. Spelet har inte alltid varit på topp, men Vimmerby har på något sätt ändå hittat vägar för att vinna.

Att det förr eller senare skulle komma ett trendbrott var ändå väntat. Det går inte att tro eller förvänta sig att den där imponerande segersviten skulle fortsätta i oändlighet. 

Matchen mot Dalen förra veckan var inte bra. Inte heller den mot Borås. 

Stundtals såg det lika irriterat och frustrerat ut i VH-båset, som jag och min kollega Haris upplevde det på pressläktaren. Vår ilska riktades mot en svajig nätverksuppkoppling, Vimmerbys framför allt mot domarna. Många gånger var det upprört över besluten som togs. Jag har förståelse för det. 

Känslorna var starka – och direkta. Och visst är det härligt. Jag har aldrig förstått mig på hur kända tränare som bland andra "Svennis" och Ancelotti gör för att inte avslöja sina innersta känslor under matcherna. Ofta avslöjar de inte med en min hur de känner inombords, oavsett om laget spelar bra, dåligt, vinner eller förlorar. 

Nu är det en knapp vecka till nästa VH-match. För Vimmerby är det viktigt att hitta skärpan offensivt igen. Mot Borås var det trubbigt. Egentligen var det bara "Kontos-kedjan" som kändes som ett reellt hot framåt. Övriga har en växel till att lägga i. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!