Djurgården utsatt för bedrägeri: Obehagligt

När Djurgården nyligen skulle slutföra lånet av den ryske målvakten Aleksandr Vasjutin från Zenit S:t Petersburg blev fotbollsklubben utsatt för ett bedrägeri, rapporterar Aftonbladet.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson. Arkivbild.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson. Arkivbild.

Foto: Anders Bjurö/TT

Sport2021-02-18 20:29

När Djurgården nyligen skulle slutföra lånet av den ryske målvakten Aleksandr Vasjutin från Zenit S:t Petersburg blev fotbollsklubben utsatt för ett bedrägeri, rapporterar Aftonbladet. Det var i samband med en utbetalning från Djurgården till en av de berörda parterna som affären ska ha kapats, och i stället ska pengarna – omkring 500 000 kronor – ha hamnat hos bedragare.

Djurgården ska ha upprättat en anmälan om grovt bedrägeri. Enligt tidningen var polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet på plats hos Djurgården för att utreda händelsen tidigare i veckan.

– Jag kan bekräfta att vi har gjort en polisanmälan. I övrigt avvaktar vi polisens och bankens arbete. Beloppet i fråga är inget som påverkar oss stort som förening, förutom att det är väldigt tråkigt på alla sätt, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till Aftonbladet.

– Det är tråkigt och obehagligt för oss som är inblandade, givetvis, säger Andersson.

Lånet av Aleksandr Vasjutin har inte påverkats av händelsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!