Dramatiska bowlinghelgen: "Tror vi klarar oss kvar"

Två superviktiga matcher väntar både Varta BK och Vimmerby BK i helgen. Vi tog pulsen i respektive läger inför den spännande upplösningen på säsongen. "Vi har allt i egna händer", säger Dennis Häll i Varta.

Dennis Häll (Varta) och Isac Wall (VBK) har en viktig helg framför sig.

Dennis Häll (Varta) och Isac Wall (VBK) har en viktig helg framför sig.

Foto: Arkiv

Sport2024-03-23 08:00

Vi börjar med laget högst upp i seriesystemet, Varta. I helgen väntar två hemmamatcher i Vimmerby för Hultsfredlaget. 

För tillfället befinner sig Varta på en sjätteplats i sin grupp i Mellanallsvenskan, precis ovanför strecket. Laget har fyra poäng till godo på jumbon Gamleby på kvalplats. Såklart en skön marginal att ha med blott fyra matcher kvar av serien.

– Vi har en fördel eftersom vi bara har hemmamatcher kvar. Dessutom har vi allt i egna händer och kan styra vårt egna öde, säger Dennis Häll, spelare i Varta.

Under lördagen väntar två matcher mot lag i den andra Mellanallsvenska gruppen. På förmiddagen kommer bottenlaget Ax på besök, och på eftermiddagen väntar betydligt tuffare motstånd i form av tabellettan Västerås.

– Det är bra att vi får möta ett enklare motstånd först på förmiddagen, på inoljade banor. Mot Västerås är det bara en stor bonus om vi tar poäng. 

Hur viktigt är det att ni håller er kvar i Allsvenskan?

– Det är såklart väldigt viktigt för oss, sen hade vi säkert hållit ihop även om det skulle bli division 1. 

Nyligen blev det klart att Varta kommer återvända hem till Hultsfred nästa säsong. 

– Då blir det förhoppningsvis Allsvenska matcher för första gången i vår riktiga hemmahall. Det känns jätteskönt att det löst sig.

Några som verkligen har kniven mot strupen är Vimmerby BK. Till skillnad mot Varta befinner sig VBK inte på säker mark i division 1. Laget är tia, tredje sist, med tre poäng upp till säker mark och två poäng till nedflyttningsplatserna.

Det vore förstås en stor besvikelse för VBK om det skulle bli nedflyttning för andra raka säsongen. 

I helgen väntar, likt Varta, två matcher i Mariestad med olika ingångsvärden. Först ställs de mot serieettan Team Mariestad. Direkt efter det väntar en riktig rysare. Då ställs VBK mot BK 64, som bara är två poäng bakom.

– Det kan nog vara bra att vi möter Mariestad först, då har vi inte så stor press på oss och kan spela in oss inför den viktigaste matchen, säger VBK-spelaren Isac Wall. 

Dessvärre finns det några avbräck för VBK, som bland annat reser iväg utan Frida Sethsson. 

– Det är väldigt synd att inte hon kan vara med. Frida är väldigt viktig för oss, speciellt när vi åker iväg på bortamatcher. Hon bidrar alltid med positiv energi och ger bra tips, förklarar Wall.

Fyra matcher återstår av säsongen och det kommer vara spännande ända in i slutet. 

– Vi är egentligen inte ett lag som ska sjunka såhär lågt i tabellen. Men jag tror att vi kommer klara oss kvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!