Sent avgörande i hemmapremiären

Rättvisan segrade till slut när Västerviks FF fick med sig alla tre poängen från hemmapremiären i division 3.

Tre förgrundsfigurer när VFF besegrade Torstorp var målskytten Tim Håvestam, mittfältaren Karl-Viktor Söderquist och ytterbacken Simon Larsson.

Tre förgrundsfigurer när VFF besegrade Torstorp var målskytten Tim Håvestam, mittfältaren Karl-Viktor Söderquist och ytterbacken Simon Larsson.

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2021-06-13 17:20

Trots flertalet bra målchanser, bland annat en missad straff, så kom avgörandet till slut på Bökensved på söndagseftermiddagen när Tim Håvenstam slog en hörna direkt i mål i den 84:e minuten som innebar 1–0 och det skulle visa sig bli slutresultatet.

Frånsett en period på 15–20 minuter i början av andra halvlek så var det hemmalaget som förde spelet mestadels av matchen. I första halvlek skapades flera bra lägen där det borde ha blivit mål, men skärpan i de avgörande lägena saknades.

Torstorp hade också sina chanser. Bland annat ett skott i stolpen redan efter 30 sekunder.

– Jag tycker vi har fyra-fem kvalificerade lägen i första halvlek som gjorde att vi skulle ha haft ledningen i paus med 2–0. Vi släppte 20 minuter i andra halvlek. De spelade konsekvent långa bollar och kunde vinna andra bollarna på mitten. Över 90 minuter är vi ett bättre fotbollslag än Torstorp och vi visade upp flera nycklar för att ta oss fram till målet. Det är mycket det här vi har tränat på och det var skönt att få ett kvitto, säger VFF:s tränare Jimmy Svensson.

I 69:e minuten tilldömdes VFF en straffspark sedan Christopher Sjöblad blivit fälld, men det blev inget mål eftersom David Engel dundrade bollen stenhårt i ribban.

En spelare som gjorde en stark insats på de centrala mittfältet var Karl-Viktor Söderquist. 

– Jag trivs i rollen. Jag gillar att komma ner framför backlinjen och jag försökte så mycket jag orkade, säger Karl-Viktor Söderquist. 

undefined
VFF:s tränare Jimmy Svensson ansåg att hans lag var det bättre laget sett över 90 minuter.
VFF:s Johan Lundin försöker nicka in bollen vid en hörna.
VFF:s Johan Lundin försöker nicka in bollen vid en hörna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!