DSK vill eliminera derbyspöket

Det var över 16 år sedan Djursdala senast besegrade Storebro i seriesammanhang. På torsdag kväll möts de igen och frågan är om DSK kommer lyckas jaga bort derbyspöket.

Djursdala hoppas skrämma bort derbyspöket mot Storebro.

Djursdala hoppas skrämma bort derbyspöket mot Storebro.

Foto: Ossian Mathiasson

Sport2018-06-27 20:00

Senast Storebro och Djursdala möttes i seriesammanhang var 2015, också då i division fem. Då vann Storebro båda mötena med 2–1 respektive 6–1. För att hitta tidigare seriemöten mellan lagen får vi backa bandet till 2006. Samma division – och idel vinster för Storebro även då (4–3 och 3–1). Samma Storebro-dominans gäller även året 2002 (2-1 och 6-1). Totalmålskillnaden efter dessa sex sammandrabbningar? 23-8 till Storebro. Det är med andra ord ett litet derbyspöke som vakar över Djursdala de gånger de ställts mot Storebro senaste åren.

– Storebro är favoriter. Men visst vore det skönt att få bort det där spöket, säger Djursdalas lagledare Göran Svensson.

Storebros tränare Johan Aronsson hoppas hans lag ska förlänga den obesegrade sviten ytterligare.

– Självklart vill jag det. Jag har inte varit i Storebro i mer än två år, men det skulle såklart vara kul, säger Aronsson.

Storebro har annars haft en tuff vårsäsong och ligger för tillfället på den negativa kvalplatsen. Ineffektivitet framåt ihop med mycket ”stolpe ut” har gjort att SIF ligger där de ligger menar Johan Aronsson.

– Vi måste sätta våra chanser och senaste matcherna har vi börjat göra det. Försvarsmässigt är det inga problem.

Djursdala däremot, de har som nykomling förvånat alla med en stark vårsäsong. I flera matcher har de hämtat ikapp underläge och visat en oerhörd kämparglöd. För tillfället är laget tabellsexa, sex poäng över Storebro.

– Det har varit långt över förväntan. Vi har en jäkla moral och sen har vi haft oerhört bra träningsnärvaro som också spelar in, menar Göran Svensson.

Djursdala får klara sig utan Albin Isaksson och kaptenen Patrik Larsson i torsdagens derby. Två väldigt tunga tapp för DSK. I Storebro är alla spelare tillgängliga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!