Duplantis till Sverige i helgen inför premiären

Lägenheten i Uppsala är ordnad och säsongspremiären är bara en vecka bort. Till helgen kommer stavhopparstjärnan Armand Duplantis till Sverige, uppger hans agent Daniel Wessfeldt.

Armand Duplantis kommer till Sverige i helgen. Han kommer att ha sin bas i Uppsala i sommar. Arkivbild.

Armand Duplantis kommer till Sverige i helgen. Han kommer att ha sin bas i Uppsala i sommar. Arkivbild.

Foto: Michel Spingler/AP/TT

Sport2020-06-04 14:11

Den USA-boende 20-åringen kommer att ha sin bas i Uppsala i sommar. Det är där han ska träna och utgå ifrån när det är dags för tävlingar.

Tjuvstarten på utomhussäsongen sker i Oslo på torsdag, i "Impossible Games", där han ställs mot norrmännen Sondre Guttormsen och Pål Haugen Lillefosse samt fransmannen Renaud Lavillenie som ska hoppa hemma i sin trädgård i Pérignat-lès-Sarliève.

Det kommer sedan att bli tävlingar i Sverige fram till i augusti då det är tänkt att de internationella tävlingarna ska sätta i gång i Diamond League – om coronapandemin tillåter.

Duplantis hade en enastående inomhussäsong i början av året då han satte världsrekord två gånger – 6,17 och 6,18. Därefter har svenskamerikanen suttit i karantän hemma i Lafayette i Lousiana och fått träna i föräldrarnas trädgård.

Där tävlade han virtuellt mot Lavillenie och amerikanen Sam Kendricks i början av maj, genom att hoppa så många gånger som möjligt över 5 meter. Duplantis och Lavillenie hoppade 36 gånger, Kendricks 26.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!