Efter coronakaoset: "Vi vill inte spela matchen"

Klockan 15:30 åkte Vimmerby Hockeys spelarbuss iväg mot Nybro – trots två bekräftade fall av covid-19. "Det känns inte bra, men vi är tvingade att spela kvällens match", säger sportchefen Morgan Persson.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-11-25 16:29

Det var vid 15-tiden idag som Vimmerby Hockey meddelade att två spelare har smittats av covid-19.

– Vi hade ett symptom i måndags. Sedan fick vi ytterligare en spelare med symptom efter tisdagsträningen. Den som blev sjuk i tisdags gjorde ett snabbtest på onsdagsförmiddagen som visade covid-19. Då samlades vi utanför ishallen för att testa alla spelare och ledare som är kopplade till laget. Alla gjorde ett snabbtest. Det visade att ytterligare en spelare har corona, säger Morgan Persson.

Hur har dialogen med Nybro och förbundet sett ut?

– Vi har haft telefonkontakt med Hockeyettan, som säger att vi ska spela. Det måste vara fem bekräftade fall för att matchen ska ställas in, enligt det protokoll som har tagits fram. Vi har sökt tävlingsnämnden, men vi får inte tag på dem.

– Nybro vill spela matchen oavsett. De har redan ställt in två matcher och vill spela, för att inte hamna för långt efter i spelschemat. De skiter i att vi har två bekräftade coronafall.

Hur känner du kring det?

– Jag vill inte kasta skit mot Nybro, men jag hade inte velat att något lag med bekräftade fall hade kommit hit. Hade Nybro ringt mig i samma läge hade jag sagt nej till att spela. Det hade räckte med ett fall.

Om inte Vimmerby Hockey kommer till spel ikväll riskerar de böter och en skrivbordsförlust med 5–0.

– Vi tänker inte hamna i en situation där vi vägrar spela. Det finns ett protokoll och ett bestämt regelverk. Då får vi tyvärr följa det, även om jag tycker det är fel, säger Morgan Persson.

Vad händer nu?

–Vi fortsätter att jaga förbundet. Det kanske blir så att bussen får vända, jag vet inte. Men som det ser ut just nu blir det match ikväll.

– Sedan får vi se hur det blir framöver. Risken är att vi har fler fall imorgon. Alla spelare och ledare kommer testas igen senare i veckan.

Hur många är det som missar matchen mot Nybro?

– Det är fyra spelare och en ledare som har stannat hemma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!