Efter de tunga dipparna: "Vi slipar på flera delar"

Efter fjolårets säsong har IF Hebe mycket att jobba på. Inte minst matchresultaten. "Vi måste hålla ner siffrorna lite bättre".

IF Hebe gör sig redo för en ny säsong i division 6. Jan Johansson är kvar som tränare och vill bygga vidare på de unga spelarna i laget.

IF Hebe gör sig redo för en ny säsong i division 6. Jan Johansson är kvar som tränare och vill bygga vidare på de unga spelarna i laget.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2022-03-10 16:00

AVSPARK 2022

Med nio inspelade poäng på nio matcher, landade IF Hebe på en sjunde plats i division 6 förra säsongen. I ledarstaben råder inga tvivel om att man siktar på att slipa till flera delar.

– Tabellmässigt har det gått sådär, säger tränaren Jan Johansson. Vi har bestämt oss för att fokusera på inställning och de bitarna inför matcherna, och har en hyfsat klar målbild.

undefined
Hebes tränare Jan Johansson tror på sitt lag i år.

Många av spelarna i laget är unga (18–20 år), och är rätt så orutinerade när det kommer till seriespel.

– Det är många grupper igång just nu på ungdomssidan, som vi hoppas ska fortsätta att växa.

Hur går tankarna inför stundande säsong?

– Det märks att rutinen inte riktigt finns där, men vi tror att vi kan nå en kvalplats. Om allt stämmer för oss kommer det här bli en riktigt trevlig säsong, menar Johansson.

Ännu har man inga klara mål för säsongen som kommer.

– Funkar allt så ska vi absolut vara ett av topplagen. Men vi siktar ändå inte på att vi ska tillbaka till "femman" så fort det går.

Mittfältaren Robin Söderholm menar att man åtminstone ska försöka att hålla sig på den övre halvan av tabellen.

–Jag tror ändå att vi kommer vara där uppe och nosa bland topplagen. Förhoppningsvis är vi med och fightas om topp tre, säger Robin.

Hur ser läget ut just nu?

–Eftersom många är unga spelare så försöker vi komma igång och träna på det mesta.

Just träningarna är något som Jan Johansson självklart tycker är extra viktigt.

–Tyvärr har vi haft lite sämre träningsnärvaro hittills, på grund av att flera spelare är kvar i handbollsspelandet ett tag till.

undefined
Axel Andersson Landholm är en av många unga spelare i IF Hebe.

Vad står klart kring truppen då?

– Det ser ganska oförändrat ut gällande spelare in och ut, och utöver det så är ännu inget klart.

Inför säsongen har Robin Sandelius återvänt till klubben efter spel i Målilla. Men däremot väntas han inte spela särskilt mycket.

– Robin (Sandelius) tror jag inte att det blir så mycket fotboll för i år..., kanske längre fram. Lagkamraten Robin Söderholm försöker trigga igång fotbollssinnet hos Robin Sandelius.

undefined
Hebe finslipar detaljer inför säsongen på konstgräset i bollhallen i Hultsfred.

– Jag tjatar på Robin för att få honom att komma på träningarna. När det börjar lukta gräs så kommer han säkert dyka upp, haha.

I Västerviksexan spelar Hebe sin första match för säsongen mot Målilla 21 april, i ett hett derby.

De senaste fyra säsongerna har varit jobbiga resultatmässigt för Silverdalengänget, med idel bottenplaceringar och ett snitt på under 1 poäng per match. Vändning i år? 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!