Heta och kalla listan den här veckan

Ny lista. Nya intryck. Här är veckans heta och kalla lista från sportens värld.

Vi har valt ut det hetaste och kallaste från den lokala sportens värld.

Vi har valt ut det hetaste och kallaste från den lokala sportens värld.

Foto: ARKIV

Sport2022-01-13 12:35

GLÖDHETT
OS-feber

OS. Det är länge sedan nu, närmare bestämt fyra år. Vinterolympiaden i Pyeongchang blev en stor svensk framgång, med 14 medaljer. Om bara några veckor är det alltså dags igen. Jag längtar så det knakar. Förväntningarna är höga, som sig bör. Det jag allra helst ser fram emot är skridskofantomen Nils van der Poel, som tagit en plats i mitt hjärta. Lika mycket för sin fantastiska talang, som för sin personlighet. Han är ett stort guldhopp, både på 5 000 meter och 10 000 meter. Längdskidåkningen är såklart också med på min topplista, inte minst då tjejerna. Hur många medaljer blir det totalt? Mitt tips: 12. 

HETT

Serieförslagen

Det är långt kvar tills allvaret drar igång, visst. Det spelar ingen roll. Det är alltid med en viss förväntan och förtjusning som jag varje år ser fram mot vilka serier våra fotbollslag hamnar i. Häromdagen kom serieförslagen i Småland. Tittar vi till den högsta herrserien hamnade som väntat de allra tre bästa lokala lagen, Djursdala SK, Gullringens GoIF och Vimmerby IF, i samma serie. På förhand ser division fyra Norra överkomlig ut och inte lika vass som förra säsongen. 

VARMT

Comebacken

Nu är den lokala fotbollen en profil starkare. Härligt. Det är klart att rutinerade Mia Anspach snörar på sig fotbollsdojorna igen efter ett års uppehåll. Så efterlängtat, så välkommet för Vimmerby IF. Med sin otroliga fart och energi kommer hon betyda massor för VIF, som ser ut att ha hamnat i en tuff serie.
 

LJUMMET

Trendbrottet
Ordspråket lyder: "Efter sju sorger och åtta bedrövelser...". Så blev det nu inte som tur var. Sju raka torskar på hemmais fick räcka. Den minst sagt ljumna sviten är nu bruten, trots att det satt hårt. Mot Skövde kom en efterlängtad seger, då Tatu Kokkola smällde in 3–2-målet i förlängningen för Vimmerby Hockey.

KALLT

PP – en nackdel!
Vimmerbys innebandyherrar bjöd bra motstånd mot serieledande Hovslätt. Bra så. Men...att släppa in tre mål med en man mer på planen håller förstås inte. Därför hamnar just den detaljen på vår kalla lista. 

ISKALLT
Bara så trist...

Ingen tvekan här inte. Klart att coronapandemin är iskall och allt vad det innebär. Inte trodde vi att vi skulle drabbas så hårt, ännu en gång. Folk blir allvarligt sjuka, människor lider och rent sportmässigt är det många utövare och lag som drabbas. Flera lag har ställt in sin verksamhet och matcherna skjuts på framtiden. Det är bara för trist det här. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om