Elfsborg: "Det handlar om att rädda jobb"

Coronakrisen ledde till att spelarna tog initiativet att sänka sina löner. Ändå tvingas Elfsborg ansöka om korttidspermitteringar, skriver Borås Tidning. –Det handlar om att rädda jobb, säger klubbchefen Stefan Andreasson.

Elfsborg har ansökt om korttidspermitteringar, skriver Borås Tidning, för samtliga anställda – däribland tränaren Jimmy Thelin – hos den allsvenska klubben. Arkivbild.

Elfsborg har ansökt om korttidspermitteringar, skriver Borås Tidning, för samtliga anställda – däribland tränaren Jimmy Thelin – hos den allsvenska klubben. Arkivbild.

Foto: Adam Ihse/TT

Sport2020-04-04 16:40

Nästan två veckor efter spelarnas initiativ, som även ledare och kanslipersonal hakade på, har Elfsborg tvingats ansöka om korttidspermitteringar för samtliga anställda hos den allsvenska klubben.

– Jag är fortfarande oerhört stolt över det initiativ som togs av så många, det här är något annat. Vi måste nu ta del av de stöd vi kan få. Utifrån det att verksamheten förskjuts två månader handlar det om att rädda jobb, säger klubbchefen Stefan Andreasson till tidningen och berättar om hur upplägget ser ut.

– I en första period handlar det om två månader. Spelare, ledare, alltså A-laget, har ett upplägg, samtliga på kansliet ett annat. Jag vet inte om detaljerna är så viktiga, fokus är att säkra jobb. Det finns regler att följa, vilket vi gör. Alla är lika viktiga i ett sådant här läge, det har vi tagit fasta på.

Enligt Andreasson ska korttidspermitteringar minska lönebördan med några miljoner kronor.

– Totalpaket, inklusive lönereduceringen... Tre miljoner. Eller mer.

Klubbar i allsvenskan som har korttidspermitterat spelare och ledare: AIK, Falkenberg, Häcken, IFK Göteborg, IFK Norrköping, Kalmar FF, Malmö FF, Örebro, Östersund, Helsingborg, Mjällby, Sirius, Varberg, Elfsborg och Hammarby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!