Elfsborg tog poäng efter sen kvittering

Elfsborg krigade sig till en poäng mot guldtippade Hammarby på Borås Arena. –Vi hade ett tungt läge. Det är starkt att vända matchen som vi gjorde, säger Elfsborgs Per Frick som noterades för mål i andra matchen i rad.

Elfsborgs Rasmus Alm gör 1–0 mot Hammarby.

Sport2020-06-17 21:10

Det vill sig inte för Hammarby i Borås. Sedan laget flyttades upp till allsvenskan 2015 har det aldrig vunnit mot Elfsborg på bortaplan. Och det ville sig inte den här gången heller. Men det var nära.

Det var inte rättvist när Elfsborg kunde ta ledningen just före paus. Per Frick nickade ner bollen till Simon Olsson som bröstade fram den till Ramsus Alm. Han kunde rulla in den till höger om Hammarbys David Ousted.

Hammarby försökte öka tempot och trycka på i andra halvlek.

I 66:e minuten gjorde tränaren Stefan Billborn ett lyckat dubbelbyte, in med Vladimir Rodic och Gustav Ludwigson.

– De går in och bidrar med ett stort engagemang och stark löpvilja. Och det räckte långt i dag, säger Billborn.

Utdelning direkt

Bytet gav utdelning nästan direkt. Två minuter senare var Ludwigson inblandad i framspelningen till Kacaniklic. Tim Rönning i Elfsborgsmålet kunde rädda skottet men Paulinho, också han inbytt, höll sig framme och kunde stöta in returen, hans första mål i Hammarbytröjan.

Fyra minuter senare var det dags igen. Efter framspelning av Rodic och Ludwigson kunde Alexander Kacaniklic slå bollen i mål. Gustav Ludwigson var inblandad i båda målen.

– Det känns bra att man kan hjälpa till med det. De sätter in mig för att röra om lite och få lite fart när matchen blir stillastående, säger han efteråt.

– Sen tycker jag att vi inte lyckas hålla i bollen. Hade vi hållit i hade vi kunnat spela av matchen och troligen gjort 3–1 också.

Hammarby hade vänt och det såg ut som om de skulle lyckas bryta förbannelsen. Men Elfsborgs Per Frick ville annorlunda. I den 84:e minuten slog SImon Strand ett inlägg från vänsterkanten. Per Frick stressade i boxen och fick in bollen i mål. Först uppfattades det som ett självmål men efteråt noteras han som målskytt.

– Hade det varit ishockey hade jag fått det direkt, säger han med ett stort leende.

Stark inledning

Elfsborg har inlett säsongen starkt, seger mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi i premiären och poäng mot guldtippade Hammarby i Borås. Och Frick menar att laget har något på gång.

– Förra sommaren hände det något och vi börjar få bitarna på plats. Och det är det vi ser nu, säger han.

Hammarbys tränare Stefan Billborn var besviken efter matchen.

– I dag tycker jag vi var jättedåliga. Slarviga, hafsiga. Det är nästan så att Elfsborg bjuder oss på målchanser. Och ändå kan vi inte göra mål, suckar han.

– Spelmässigt svider det i hjärtat när det ser ut så här.

Stockholmarna får vänta till nästa år för att försöka bryta den dystra sviten i Borås.