Elfsborgs lagkapten utvisad på födelsedagen

Samuel Holmén byttes in för Elfsborg och tog över lagkaptensbindeln på sin 36-årsdag. Men efter mindre än en kvart på planen var mittfältsveteranen utvisad. Det allsvenska mötet med Örebro på Borås arena slutade 1–1.

Elfsborgs Marokhy Ndione deppar och Örebros målskytt Agon Mehmeti gratuleras i 1–1-matchen.

Sport2020-06-28 19:45

Elfsborgsveteranen Samuel Holmén har fått finna sig i att stå utanför tränaren Jimmy Thelins fyra startelvor i den fotbollsallsvenska säsongsinledningen.

Så blir det även borta mot serieledaren IFK Norrköping på onsdag då han är avstängd. För i söndagskvällens hemmamöte med Örebro på Borås arena fick mittfältaren rött kort i den 79:e minuten efter en brysk kapning av ÖSK:s Jack Lahne.

Holmén hade då bytts in i den 66:e minuten i stället för Fredrik Holst, och var sedan utvisad bara 13 minuter senare – på sin 36-årsdag.

Matchen stod då 1–1 efter att Elfsborgs Jesper Karlsson hade utjämnat på straff i den 67:e minuten. Örebros Agon Mehmeti hade tidigare gett bortalaget ledningen i den 40:e minuten efter ett fint förarbete av Albin Granlund.

Trots en spelare mindre på planen under slutet av var Elfsborg nära att få in ett segermål. Men ÖSK-målvakten Oscar Jansson stod i vägen och matchen slutade oavgjord.

– Det var lite att göra i dag, säger Jansson till Dplay.

– Resultatmässigt är vi inte nöjda, säger Elfsborgs tränare Jimmy Thelin till Dplay.

Tabellfemman Elfsborg har ännu inte vunnit på hemmaplan i årets allsvenska men är fortsatt obesegrat. Tabellnian Örebro har inte förlorat på bortaplan, men förlorade hemma mot AIK (0–2) i premiären. ÖSK ställs närmast hemma mot Häcken på torsdag.

Elfsborgs Samuel Holmén (till höger), Fredrik Holst och Deniz Hümmet. Arkivbild.