Elvira Öberg bästa svenska i masstarten

Det ville sig inte riktigt för Sverige i den avslutande masstarten i Hochfilzen. Elvira Öberg blev bästa svenska på en sjätteplats. Världscupledande norskan Marte Olsbu Røiseland vann.

Elvira Öberg blev bästa svenska på sjätte plats. Arkivbild.

Elvira Öberg blev bästa svenska på sjätte plats. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Sport2020-12-20 15:15

De svenska skidskyttedamerna lyckades inte återupprepa succén från lördagens jaktstart där Hanna och Elvira Öberg slutade tvåa och trea.

Masstarten i Hochfilzen slutade återigen med norsk seger efter att Marte Olsbu Røiseland knipit förstaplatsen före landsmaninnan Tiril Eckhoff och italienskan Dorothea Wierer.

Elvira Öberg inledde med två felfria skytten, men hade två bom på de två stående serierna och blev bästa svenska på sjätteplats.

– Jag är nästan förvånad över mig själv att jag hållit jämnheten på vallen. Förra året kunde jag också skjuta bra någon tävling, men jag hade struligt när det var fyra skjutningar. Jag är jättenöjd med skyttet den här helgen, säger hon till SVT.

21-åringen, som gör sin andra säsong på världscupen, får nu ta julledigt med en fjärdeplats i totalen.

– Det är svårt att ta in. Nu ska jag slappna av och inte tänka på skidskytte i några dagar. Sedan behöver kroppen träna lite för att hålla form efter jul också, säger hon.

Desto tyngre gick det för storasyster Hanna Öberg som hade fyra bom totalt och slutade på en 14:e plats.

– Inte lika kul som i går. Jag har fått kämpa lite, åkt mycket själv. Det har fattats jättemycket på vallen. Jag kan inte säga att jag är jättenöjd, säger Hanna Öberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om