En av Thuressons bästa i karriären: Gjorde åtta poäng

Vimmerby IF hade lekstuga med stackars Bäckseda. Rickard Thuresson var lekledare och stod för makalösa åtta (!) poäng i 10-0-segern. "Det var några fina passningar...", säger Thure.

Vilken match de gjorde, Mohammad Jafr och Rickard Thuresson. VIF vann med 10-0 och anfallarna låg bakom i princip varenda mål.

Vilken match de gjorde, Mohammad Jafr och Rickard Thuresson. VIF vann med 10-0 och anfallarna låg bakom i princip varenda mål.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-08-14 21:29

Frågan var om Vimmerby skulle påverkas av beskedet att de riskerar poängavdrag i segermatchen mot Tranås (3–1)? 

Svaret var tydligt och rakt: Nej. Och det omedelbart. Redan i matchens inledning fixade Mohammad Jafr 1–0 från nära håll. För passningen stod anfallspartnern Rickard Thuresson. 

Det skulle komma att handla mycket om de här två: Jafr och Thuresson. För när domaren blåste i sin pipa för sista gången på Arena Ceos kunde vi konstatera att VIF vunnit med 10–0 och att Jafr stänkt dit fem mål – och Thuresson svarat för åtta poäng. 

Var det här rentav din bästa match i karriären?

– Nja, det vet jag inte. Det är svårt att dra några växlar med tanke på laget vi möter, men visst gick det bra, säger den rutinerade anfallaren Thuresson med ett skratt efteråt. 

... men så här många poäng har du väl aldrig gjort tidigare på seniornivå?

– Jag tror inte det, men det här var en match som passade mig bra. Jag fick jobba mycket felvänd för att sedan kunna vända upp. 

Det är inte främst hans båda mål vi minns från den här matchen, utan framför allt hans framspelningar. De höll hög klass. 

– Ja, det gick bra. Mest nöjd är jag med passet till Macke Ahl. 

Det var bara en i raden av läckra genomskärare. Hans passning till vänsterbacken Ludwig Strömbom, som i sin tur hittade Jafr, höll också högsta klass. Det målet betydde 6–0. 

Nu är det förstås inte bara Thuresson som ska hyllas, utan hela laget förtjänar stort beröm. Men märklig nog kan tyckas, så får ändå inte femmålsskytten (!) Mohammad Jafr, högsta betyget. Som sagt, det går till Vimmerbys nummer tio, Rickard Thuresson. 

Mohammad Jaft gjorde också en strålande insats och stod för flera fina mål och var rejält på hugget. 

– Det var roligt att spela och jag fick fina passningar. Jag tror inte att jag gjort fem mål tidigare, inte här i Vimmerby i alla fall. 

Vimmerby vann båda halvlekarna med 5–0 och var som ni förstår av siffrorna totalt överlägsna. 

Och som sagt...att laget riskerar poängavdrag märktes inte ett dugg. 

Målen gjordes av Mohammad Jafr 5, Rickard Thuresson 2, Joakim Storm 2 och Markus Ahl. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!