Stjärnspäckade succéer och branta uppförsbackar

Ett åttiotal skotska supportrar i Kisa, Vimmerby-dueller i division ett och upprustade folkracebanor. Allt det och mycket mer har den lokala sporten haft att bjuda på de senaste decennierna.

80 tillresta skotska supportrar höjde stämningen i Kisa inför EM 1992.

80 tillresta skotska supportrar höjde stämningen i Kisa inför EM 1992.

Foto: Foto: Arkiv

Sport2022-06-24 15:00

10 ÅR SEDAN: 

Fem mål på tio matcher är Camilla Näslunds facit i division ett och Lindsdals IF så här långt. Den tidigare Vimmerbyliraren bytte VIF mot Lindsdal, ihop med Sofie Persson, och nu laddar de inför ett rafflande fotbollsderby mot IFK Kalmar. Det blir en riktig "VIF-duell" med tanke på att de före detta Vimmerbyspelarna Lovisa Johansson, Linnea Johansson och Emma Jones alla tillhör Kalmarlaget.

– Jag känner att jag kan göra mål även på den här nivån, sa Camilla Näslund till tidningen.

undefined
Vimmerbytjejen Camilla Näslund gjorde en bra vårsäsong efter flytten till Lindsdals IF.

20 ÅR SEDAN: 

Det gick ett besviket sus bland de 5007 åskådarna på Målilla Motorstadion efter matchen mot Masarna, där Tony Rickardsson ihop med stjärnskottet Antonio Lindbäck (17 år vid den här tiden) vände underläge till seger. Mark Loram var knappast nöjd över sin insats för Dackarna, som då fortfarande hette Luxo Stars.

– Jag är så frustrerad, men det hjälper inte att kasta grejer omkring sig och svära, sa han.

Idag är Antonio Lindbäck åter tillbaka i Masarnas trupp och Tony Rickardsson avslutade speedwaykarriären i början av augusti 2006.

30 ÅR SEDAN: 

Som värdnation för EM 1992 var det många som reste till Sverige för att uppleva fotbollsfesten. Däribland 80 skotska fotbollssupportrar, som landade i Pinnarps stugby i Kisa där de underhöll med hyllningssånger, utsmyckade med kiltar, flaggor, banderoller och halsdukar.

– Heja Skottland och heja Sverige, vi är bäst, tjoade supportrarna så det nästan hördes på mils avstånd.

Sverige förlorade semifinalen mot Tyskland (23) och Skottland åkte ut i gruppspelet.

40 ÅR SEDAN: 

Vimmerby Motorsällskap bjuder in till ett nytt folkrace i trakten, denna gång i Gnagaredalen, där flera ändringar har gjorts på banan inför den här tävlingen.

– Banan bjuder nu på fler omkörningsmöjligheter och vi har dessutom asfalterat den branta backen så att man nu kan köra även denna uppför, berättade tävlingsledaren Britt Johansson.

undefined
VTK:s Igge Hermansson, till höger, besegrade HTK:s Lennart Ekdahl, till vänster, i tennisfinalen i Storebro (6–3).

50 ÅR SEDAN: 

Tennisspelare från klubbarna i Hultsfred, Vimmerby, Mariannelund, Gullringen, och Vena bjöds in till en tävling som Storebro TK arrangerat, och som hade ett nyuppsatt vandringspris - ett dryckeshorn i tenn som formgivits av Storebro bruk.

Slutlig segrare blev Igge Hermansson i Vimmerby TK som i finalen besegrade Lennart Ekdahl från Hultsfred med 6–3.

Tony Rickardsson och Antonio Lindbäck körde bra för Masarna 2002.
Tony Rickardsson och Antonio Lindbäck körde bra för Masarna 2002.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!