Enkel seger för Real – frågetecken för Hazard

Real Madrid hade det lekande lätt i en halvlek mot bottenlaget Eibar i La Liga. Sedan kom problemen. Det blev visserligen seger med 3–1 – men stjärnan Eden Hazard fick bytas ut med skadekänning.

Diego Costa nätade för Atletico Madrid som dock bara lyckades få kryss borta mot Athletic Bilbao. Arkivbild.

Sport2020-06-14 16:35

I lördags kväll vann serieledande Barcelona lekande lätt borta mot Mallorca med 4–0 i återstarten av La Liga efter coronapandemin.

På söndagen skulle jagande Real Madrid visa upp sig och försöka täta Barcelonas försprång i titeljakten från fem till två poäng.

Det blev en enkel seger efter en glimrande första halvlek som gav 3–0-ledning.

Men problemen kom efter paus. Eden Hazard fick lämna plan och såg ut att ha problem med sin högra ankel som han opererade i mars.

Hazard hade inte spelat sedan i februari då ankeln satte stopp.

Osjälvisk Hazard

Stjärnförvärvet från Chelsea har haft en tung första säsong i Real Madrid och hade bara gjort ett mål på 16 matcher.

Han såg sugen ut i återstarten och gav bort ett mål när han osjälviskt i fritt läge spelade fram Sergio Ramos till 2–0-målet i 30:e minuten. Dessförinnan hade Toni Kroos prickat in 1–0 med en snygg bredsida redan efter tre minuter.

Marcelo ökade på till 3–0 i en lysande första halvlek för Real.

Men entusiasmen rann av Real i andra då Eibar kunde reducera och då Hazard fick bytas ut med synbara problem. Han fick snabbt en ispåse lindad runt ankeln.

Tungt för Atletico

Lokalkonkurrenten Atletico Madrids svaga säsong fortsätter. Laget kryssade för åttonde gången på bortaplan och fick nöja sig med 1–1 borta mot Athletic Bilbao.

Hemmalaget Bilbao, mittenlag i La Liga, tog ledningen i 37:e minuten genom Iker Muniain, men Atletico kvitterade bara två minuter senare då Diego Costa förvaltade passningen från Koke.

Men mer blev det inte. Det svaga bortaspelet, bara tre vinster på 14 matcher, har gjort att laget är långt efter tätduon Barcelona och Real Madrid och nu kämpar med näbbar och klor för att försöka greja en topp fyra-placering som ger Champions League-spel. Atletico ligger först på sjätte plats.