Eriksson omvald som RF-ordförande: "Tacksam"

Björn Eriksson fortsätter som Riksidrottsförbundets (RF) ordförande i ytterligare två år. 75-åringen blev omvald för tredje gången efter en omröstning under Riksidrottsmötet. "Jag känner mig ödmjuk och tacksam för förnyat ansvar och förtroende", säger han.

Björn Eriksson har varit Riksidrottsförbundets (RF) ordförande sedan 2015. Arkivbild.

Björn Eriksson har varit Riksidrottsförbundets (RF) ordförande sedan 2015. Arkivbild.

Foto: Jessica Gow/TT

Sport2021-05-30 15:30

Björn Eriksson, tidigare bland annat rikspolischef och landshövding i Östergötland, har gjort styrelsekarriär inom idrotten under de senaste åren. 2014 valdes han till ordförande i Svenska friidrottsförbundet men redan året därpå lämnade han friidrotten för att bli ordförande i Riksidrottsförbundet (RF).

På söndagens avslutande dag av Riksidrottsmötet, som anordnades digitalt i coronapandemin, valdes Eriksson för tredje gången om som RF-ordförande. Det blir 75-åringens fjärde mandatperiod på en av svensk idrotts mäktigaste stolar.

"Idrottsrörelsen är just nu inne i ett oerhört viktigt skede där vi behöver kraftsamla för en återstart så fler ska hitta och hitta tillbaka till gemenskap och aktivitet i idrotten oavsett var du bor, vilket kön, ålder eller ambitionsnivå. Vi kommer att behöva stöd från stat, regioner och kommuner samtidigt som vi fortsatt måste klara att driva utvecklingen av vårt gemensamma strategiarbete", säger Björn Eriksson, som även valdes om 2017 och 2019, i ett uttalande.

I Erikssons RF-ordförandeuppdrag ingår även ett ordförandeskap i SISU idrottsutbildarna.

Riksidrottsmötet anordnas nästa gång 2023 och då sker bland annat nästa val av RF-ordförande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!