Ex-kaptenens hårda kritik: "Ett lag fullt av filmare"

Efter att Troja/Ljungby blivit klart för Hockeyallsvenskan i fredags lade Vimmerby Hockeys tidigare lagkapten Jakob Karlsson ut ett inlägg på sociala medier där han tar heder och ära av såväl Troja/Ljungby som domarkåren i Hockeyettan. "Jag står för det jag skrev", säger han.

Jakob Karlsson riktar skarp kritik mot Troja/Ljungby som lag och hur domarkåren gynnat dem under säsongen i ett inlägg på sociala medier.

Jakob Karlsson riktar skarp kritik mot Troja/Ljungby som lag och hur domarkåren gynnat dem under säsongen i ett inlägg på sociala medier.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2021-05-01 14:30

I fredagskväll stod det klart att Troja/Ljungby tog hem kvalserien till Hockeyallsvenskan sedan laget besegrat Hudiksvall hemma med 1–0. En förlust som sved lite extra för spelare och ledare i Vimmerby Hockey som var ytterst nära att slå ut Troja/Ljungby och ta sig till kvalserien, men föll med 4–3 i den avgörande matchen efter stor dramatik i matchens slutskede. 

En spelare i laget som valde att reagera starkt efter att Troja blivit klart för allsvenskan var Vimmerby Hockeys lagkapten Jakob Karlsson. I ett inlägg på C More Hockeys facebooksida riktade han skarp kritik mot spelare och ledare i Troja/Ljungby.

Så här skriver Jakob Karlsson.

"Jag hade gärna gratulerat Troja. Det är en klassisk förening med allsvensk infrastruktur. Tyvärr är årets lag fullt av filmare, mobbare, tysta medlöpare - alla ivrigt applåderade av domarkåren. Jag hade aldrig tillåtit att spelare i mitt lag betedde sig som vissa Troja-spelare under vår matchserie." 

Vidare för han fram sin syn kring hur domarkåren behandlat den klassiska klubben:

"Att Troja går upp beror delvis på tidernas mest sensationella domarmisstag - alla kategorier - och det är bara att konstatera att Troja i ettan är en sådan maktfaktor att emblemet får domare att hallucinera fram matchstraff."

Till stöd för sina teorier för han fram statistik kring bland annat utvisningar.

"Att som förlorare säga sanningen medför alltid en risk att framstå som bitter, jag låter siffrorna tala: Troja hade 36 fler pp än oss i grundserien (givetvis flest av alla), 16 fler i allettan (exakt samma där) och tio minuter mer i en jämn matchserie. "

Hur vill du kommentera ditt inlägg?

– Jag står för det jag skrev och känner inget behov av att utveckla det vidare, säger Jakob Karlsson.

Du känner inte att kritiken är lite väl hård och kan få dig att framstå som en dålig förlorare?

– Nej, det är inte något som är skrivet i affekt, utan kommer från känslor som har byggts upp under de tre år vi har mött dem.

Trojas tränare Roger Forsberg har tagit del av innehållet i Jakob Karlssons inlägg och är inte nådig i sin kritik tillbaka.

– Om jag ska vara helt ärligt så är det bedrövligt. Det är så lågt av honom att göra så i det här läget. Mer än så behöver jag inte säga.

Troja slog ut Vimmerby med knapp marginal i en dramatisk kamp tidigare den här säsongen.
Troja slog ut Vimmerby med knapp marginal i en dramatisk kamp tidigare den här säsongen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!