2002 var skrällarnas år i Kommunmästerskapet

I brist på något KM i futsal i år har vi fokuserat lite extra på turneringen i Återblicken den här gången. För 20 år sedan bjöds det på dubbala överraskningar då Storebro vann herrklassen och Södra Vi damklassen.

På övre raden skrällvinnarna i KM 2002 där Storebro vann herrklassen och Södra Vi damklassen. Nedre raden Vimmerby IF:s vinnande lag från KM 2012 och 1992.

På övre raden skrällvinnarna i KM 2002 där Storebro vann herrklassen och Södra Vi damklassen. Nedre raden Vimmerby IF:s vinnande lag från KM 2012 och 1992.

Foto: Arkiv

Sport2022-01-08 12:00

För 10 år sedan:

* När KM i futsal avgjordes inför en fullsatt idrottshall var det giganternas kamp i finalen. Vimmerby ställdes mot Gullringen i en rafflande duell och det blev Rickard Thuresson som avgjorde med matchens enda mål. Jimmy Bexell fick därmed en flygande start på sin sejour som VIF-tränare även om han tyckte att man kunde ha bjudit på roligare fotboll. "Det blir lite väl ordnat spel när båda lagen backar hem och gör allt för att inte släppa till något. Vi spelade ändå upp oss under dagen och får vara nöjda som helhet", sa han.

undefined
KM 2012

* Målilla Bandy besegrade Borgia på hemmais med 6–2. Mycket tack vare tre mål av Tomas Nyman. Han gjorde sin andra match för säsongen, men visade inga tecken på ringrost. "Det är inte mina mål som är det viktigaste idag, utan vårt spel som lag som var bra", sa han ödmjukt efter matchen.

* En ovan matchvinnare klev fram för Vimmerby IBK i mötet med Husqvarna borta. Michael Nordin klev fram när VIBK låg under med 8–6 och gjorde tre mål på raken. 9–8 kom i förlängningen. I matchen gjorde även Jonas Karlsson comeback i målet efter fem års frånvaro och prisades för sin insats.

* Tre av Sveriges bästa 15-åringar i innebandy kom från Rimforsa IF. Tobias Claesson, Simon Sverre och Marcus Karlsson var med och spelade hem guldet i Distriktslags-SM till Östergötland. Turneringen avgjordes i Karlstad och laget tog sju raka segrar med 3–0 i finalen mot Göteborg som pricken över i:et. Så här säger grabbarna om guldfirandet: "Vi fyllde bucklan med Cola och käkade på McDonalds på hemvägen".

undefined
Guldgrabbar. Tobias Claesson, Simon Sverre och Marcus Karlsson vann SM-guld med Östergötland för 10 år sedan.

För 20 år sedan:

* Dubbla överraskningar bjöds det på i KM i futsal 2002. I herrklassen lyckades Storebro besegra Vimmerby. Det stod 1–1 efter full tid, men i förlängningen klev Tobias Jacobsson fram och sköt guldet till Storebro som därmed tog sin första titel. I damklassen var Vimmerby och Södra Vi de enda deltagarna. VIF tog ledningen med 1–0, men SVIF lyckades vända och vinna med 4–2 och ta en riktig skrällseger. Målen för SVIF gjordes av Louise Larsson 2, Sara Stridh och Anna Nilsson.

* Trots en tung start med 2–0-underläge direkt så lyckades Målilla Bandy vända och vinna med 7–4 borta mot Tranås. Segern innebär att laget säkrade play-off till Allsvenskan. Lagets lyck vände efter att Christer Eriksson gick in som ersättare till Tony Pettersson under säsongen.

* När Vimmerby TK:s julcup i tennis avgjordes var Christian Johansson starkast. Han besegrade Robin Pettersson i finalen med 5–3.

* Vimmerby Classic i bowling höll hög klass. Sju av 106 deltagare slog över 1800 och bäst av alla var BK Tulls Martin Aldebert. Han vann på 1901. 

* Vimmerby Hockey hade det tufft i Hockeytvåan. Laget värvade in backarna Magnus Ulfsparre och Joakim Oja och dessutom gjorde Jonas Levin comeback.

För 30 år sedan: 

* Dubbelt Vimmerby IF. Det blev det i Kommunmästerskapet i futsal. Damerna besegrade Storebro med 8–1 och klubbens andralag med 2–0 för att säkra titeln. Målen gjordes av Lisen Danielsson 3, Anna Hermansson 2, Maria Kennmark 2, Birgitta Kägo 2.

I herrklassen ställdes VIF mot Gullringen i finalen. Johan Fröberg gav Vimmerby ledningen tidigt och Niklas Johansson säkrade segern med sitt 2–0-mål.

undefined
KM 1992

* Strålande spel i målet av Anders Nyström och tre mål av Fredric Jaensson. Det gjorde att Vimmerby IF Hockey besegrade Nybro på bortais med 4–3. Jaensson avgjorde knappt tre minuter från slutet. "Vi spelade klokt hela matchen och det var skönt att ta hem en så jämn kamp", sa tränaren Tomas Karlsson.

* På andra sidan Atlanten befann sig motocrossföraren Anders Svärdvik från Storebro. Han körde två deltävlingar i serien "Golden State". I 250-kubiksklassen lyckades han vinna en deltävling efter att ha varit etta och tvåa i de båda heaten.

För 40 år sedan: 

* För första gången i Hultsfred bowlinghalls historia lyckades en spelare slå en 300-serie. Det var Jan Rosenlöf från Anderstorp som lyckades med bedriften i en stadskamp mot Kalmar, Gamleby och Hultsfred.

* 10–4 i derbyt hemma mot Västervik. Vimmerby IF Hockey hade lekstuga mot lokalkonkurrenten i Hockeytrean. "Det är alltid kul att slå Västervik och jag tycker att alla femmorna spelade bra taktiskt", sa VIF-lagledaren Christer Lindfors. VIF-målen gjordes av Stefan Pettersson 3, Lasse Johansson 2, Claes Arvidsson, Christer Fransson, Jan-Olof Klason, Kenneth Wickström, Urban Skännestigh.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!