Extrainsatt möte med klubbarna: "Vi vill ha mer tid"

I onsdags eftermiddag hade klubbarna i den södra Hockeyettan ett extrainsatt möte för att diskutera hur man går vidare med corona-situationen. "Alla klubbarna fick säga sitt", säger Morgan Persson, sportchef i Vimmerby Hockey.

Klubbarna i den södra Hockeyettan hade ett möte med ligachefen under onsdagen.

Klubbarna i den södra Hockeyettan hade ett möte med ligachefen under onsdagen.

Foto: Arkivbild

Ishockey2020-12-02 17:29

Flera klubbar i den södra serien har drabbats hårt av coronapandemin och många spelare har bekräftats vara smittade. Vimmerby Hockey är en av klubbarna som har flera konstaterade fall. 

Så här säger Morgan Persson om mötet med ligachefen och övriga klubbar i serien:

– Det var ett jättebra möte. Vi framförde våra önskemål och vi var eniga om att vi vill få lite mer luft under vingarna. Vi vill få mer tid på oss för att spela klart grundserien, för att slippa den värsta stressen, pressen och paniken. 

Persson säger vidare att det inte ligger i ligans händer att ta beslut om att skjuta fram serien och få mer tid, utan att det ligger på tävlingsnämndens bord. 

– De ska ha ett möte på fredag (förbundets tävlingsnämnd), så får vi se om det kommer ett beslut då. Men som sagt, alla klubbar var rörande överens om att vi vill få mer luft och tid att spela klart grundserien. Som det är just nu så ligger ordinarie spelschema kvar. 

Men någon returmatch mellan Halmstad och Nybro (de spelade i tisdags) blir det inte. 

– Nä, spelare i Halmstad har blivit smittade av covid-19. Nästan alla lag i serien är drabbade nu. Det är bara ett fåtal som klarat sig hittills. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!