Fällman: Inte den förebilden man vill vara

Han tog ett stadigt tag om Søren Rieks. Efteråt var David Fjällman ångerfull. –Vi är förebilder och det är inte den där förebilden man vill vara, den som knuffar och gruffar, säger han efter Hammarbys 2–2 mot Malmö FF.

Heta känslor. Hammarbys Aimar Sher svarade för en brutal tackling på Anders Christiansen vilket rörde upp känslorna i det oavgjorda mötet.

Heta känslor. Hammarbys Aimar Sher svarade för en brutal tackling på Anders Christiansen vilket rörde upp känslorna i det oavgjorda mötet.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Sport2020-11-22 19:40

I 55:e minuten brakade det loss på Tele2 arena. Malmö FF:s Anders Christiansen tacklades av Hammarbys Aimar Sher – och sedan var i princip alla spelare samlade på en liten yta.

Först in var Søren Rieks, som fick tag på Shers tröja.

Kort därefter kom David Fällman, och han siktade in sig på Rieks.

– Aimar gick hårt in i duellen men Rieks överreagerade och så blev det att jag överreagerade, säger Fällman.

– Jag vet att det är barn som sitter och kollar, och de ska inte se det här. Det är inte fotboll. På det sättet är det lite surt i efterhand. Men det blev som det blev, vi ville vinna matchen.

"Knuffar och gruffar"

TT: Så det dåliga samvetet kom efteråt?

– Inte för att jag gick in och hjälpte Aimar, men det är svårt... Många sitter och kollar på matchen, vi är förebilder och det är inte den där förebilden man vill vara, den som knuffar och gruffar. Känslor, aggressivitet och vinnarskalle ska inte bort men vi låg på gränsen, säger han.

På gränsen är även Hammarby vad gäller Europaspel.

Efter Aron Johannssons 1–1- mål och Alexander Kacaniklic sena kvittering till 2–2 – i 79:e minuten – står Hammarby på 41 poäng, Djurgården har 45 och Häcken – med en match mindre spelad – har 44.

– Det är ganska tufft och vi har det inte i egna händer, säger Joachim Björklund, assisterande tränaren som fick ta hand om sjuke huvudtränaren Stefan Billborns ansvarsområde.

– Men vi får ta nya tag och sikta oss in på fjärdeplatsen, som kanske kan ge Europaspel.

Fällman:

– Nu har vi Norrköping först. Europaspel har vi inte tid eller energi till att tänka på, säger han.

Hammarby avslutar säsongen mot IFK Norrköping, hemma, den 30 november och sedan borta mot Örebro den 6 december.

Inte poäng i fokus

För Malmö, som avslutar säsongen mot Varberg och Östersund, handlade matchen på Tele2 arena om något annat än poäng.

Efter att ha säkrat SM-titeln spred sig coronaviruset i truppen. Under landslagsuppehållet var det flera spelare som hade symptom och det var länge ett frågetecken kring vilket lag som skulle ta sig upp till Stockholm.

Till slut blev det ett så gott som ordinarie, med endast en junior, Mubarak Nuh, i truppen.

Däremot saknades Jo Inge Berget, Adi Nalic och Isaac Kiese Thelin, samtidigt som Oscar Lewicki och Ola Toivonen fick inleda på bänken.

Tränaren Jon Dahl Tomasson kallade situationen för "extrem" och "mission impossible".

– Det var jobbigt. Ont i kroppen, febrig, orkeslös. Man försökte träna hemma – när man kände sig bra – men då blev man ännu tröttare, säger den nu friske Toivonen, som byttes in i 68:e minuten.

För många minuter

Den 34-årige anfallaren blev sjuk några dagar efter SM-guldet säkrades mot Sirius och hade endast ett ordentligt träningspass i kroppen inför bortamötet med Hammarby.

Av den anledningen bad han tränaren om få spelminuter.

– Tyvärr blev det lite för många minuter, tror jag, säger Ola Toivonen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!