Fem frågor till sportchefen – han har tackat nej

Fredagens stora nyhet är förstås Jakob Karlssons osäkra framtid i Vimmerby Hockey. Men det händer även andra intressanta saker i truppbygget till nästa säsong. Här är fem frågor till sportchefen Morgan Persson.

Morgan Persson, sportchef i VH.

Morgan Persson, sportchef i VH.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2020-05-15 16:48

Till att börja med: hur är känslan för tillfället?

– Den allmänna känslan är att vi ligger bra till. Vi har 13 kontrakterade spelare för tillfället, vilket är ganska normalt så här års. Vissa lag har fler spelare, andra lag har färre. Just nu är det ganska lugnt. Det är många spelare, både från den befintliga truppen och eventuella nyförvärv, som väntar på svar från allsvenska klubbar. Det påverkar ju även oss. Förra året var det ett mer jämnt tryck under hela Silly Season. Nu går det mer i vågor.

När träffas truppen för första gången?

– På tisdag. Då är det fystester, materialprovning och genomgång inför säsongen. Phil (Horsky) kommer vara på plats, liksom alla kontrakterade spelare. Det är bara Gustav Bågenvik som inte kan komma, på grund av jobb.

Vad är det för status på Niklas Salo och Kristoff Kontos?

– Kring Salo finns det inget nytt att rapportera. Kontos pratade jag med häromdagen, och han är intresserad av att komma hit igen. Vi får se hur det blir. Jag vågar inte bedöma hur stor chansen är. Det gäller att få ihop alla bitar, inte minst ekonomiskt.

Nils Rygaard...?

–  "Nisse" kommer inte spela här. Han har tackat nej till oss. Hittar han inget i Hockeyallsvenskan kommer han satsa på sin civila karriär istället.

Kommer assisterande tränaren Mattias Lindén fortsätta?

– Vi hoppas det. Läget är egentligen oförändrat. Jag och Mattias är överens, men det måste lösa sig med hans ordinarie arbete.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!