Festade på stranden – stängs av från träning

Nélson Semedo fick inte delta på dagens träning med FC Barcelona. Orsaken var att högerbacken brutit mot reglerna om social distansering. I framtiden kan La Liga komma att straffa de spelare som bryter mot reglerna hårt.

Nélson Semedo, till vänster, här i duell med Sergio Ramos. Arkivbild.

Nélson Semedo, till vänster, här i duell med Sergio Ramos. Arkivbild.

Foto: Manu Fernandez/AP

Sport2020-06-11 16:55

Det var efter att portugisen Nélson Semedo lagt ut en video på sociala medier, där han festade på en strand i staden med fler än 20 personer närvarande, som han straffades. Det ledde till att han inte fick delta på torsdagens träning med Barcelona. Det bekräftar klubben på Twitter.

Han måste nu testas negativt för corona innan han kan återgå till träningsplanen igen.

För några veckor sedan bröt fyra Sevilla-spelare mot reglerna om social distansering när de åt middag i ett större sällskap.

Fortsätter övertrampen kommer ligan i framtiden ta i med hårdhandskarna.

– Jag är medveten om att i de här fallen har alla spelare belagts med träningsförbud och att vissa klubbar även har vidtagit disciplinära åtgärder. Men fortsätter det här kommer vi bli tvungna att göra något som vi sagt att vi inte ska göra, som att tillämpa obligatorisk karantän, sade La Liga-presidenten Javier Tebas till internationell media under torsdagen.

Under torsdagskvällen återstartar La Liga med mötet mellan Sevilla och Real Betis. Med elva omgångar kvar leder Barcelona ligan, två poäng före Real Madrid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!