Mängder av idrottare runt om i världen har på olika sätt demonstrerat sitt avståndstagande till händelserna i Minneapolis, där den obeväpnade afroamerikanen George Floyd långsamt kvävdes till döds under ett polisingripande den 25 maj. Floyds död ses som ännu ett tragiskt exempel på den underliggande rasismen i det amerikanska samhället och tände en krutdurk som satt åtskilliga amerikanska städer i brand och lett till en inrikespolitisk kris. USA upplever sina värsta oroligheter på 50 år.
De senaste dagarna har flera fotbollsspelare i Bundesliga öppet visat sitt stöd för Floyd. Dortmunds Jadon Sancho och Achraf Hakimi visade båda undertröjor med det skrivna budskapet "Justice for George Floyd". Schalkes Weston McKennie hade samma budskap på ett armband och Mönchengladbachs Marcus Thuram gick ned på knä, en handling som visade att han står på Floyds sida.
Riskerar straff
Det tyska fotbollsförbundet, DFB, meddelande i måndags att aktionerna strider mot regelverket och att spelarna riskerar någon form av straff eller reprimand.
Samtidigt har det Internationella fotbollsförbundet (Fifa), världsdelsförbunden och de nationella organisationerna länge arbetat aktivt mot alla former av rasism. Så vad gör man när de egna värderingarna uttrycks av spelare men krockar med ett regelverk som inte tillåter personliga ställningstaganden under en match?
Fifa bollar den heta potatisen vidare.
I ett uttalande säger man:
"Fifa förstår till fullo den djupa känsla och oro som många fotbollsspelare uttryckte mot bakgrund av de tragiska omständigheterna i George Floyd-fallet. Fifa har upprepade gånger uttalat sig resolut mot rasism och diskriminering av alla slag och nyligen stärktes reglerna i syfte att hjälpa till att utrota ett sådant beteende."
Rådet till de nationella förbunden och ligorna är att dessa framöver "bör använda sunt förnuft och ta hänsyn till sammanhanget kring händelserna".