Fina förstärkningar till lokala laget

Trots att vi är inne en bra bit in i april så fortsätter det värvas fotbollsspelare lokalt. Nu har IFK Tuna gjort klart med två bra nyförvärv. Ergest Fasko och Ibrahim Doumbia förstärker division 4-gänget.

Ergest Fasko väljer spel i IFK Tuna.

Ergest Fasko väljer spel i IFK Tuna.

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2021-04-22 09:11

Seriepremiären är förhoppningsvis bara någon vecka bort. Nu stärker division 4-laget IFK Tuna upp med Ergest Fasko och Ibrahim Doumbia. Fasko är välkänd i trakten och har tidigare bland annat varit spelande tränare i Västerviks FF. Tanken var att han skulle spela med Gunnebo IF i år, men så blir det alltså inte. Doumbia har i sin tur tidigare spelat med Högsby i division 3 och kommer närmast från Krokstorp. 

Så här säger Pierre Ringström på klubbens Instagram-konto om att Ergest Fasko ska spela i IFK:

– Ergest är en duktig spelare som kommit bra in i laget på kort tid och som jag vet kommer bidra med mycket på både träningarna och matcherna. Han tar för sig väldigt bra och det ska bli intressant att se honom i IFK's vita tröja 2021.

Själv säger Fasko så här bland annat:

– Tuna har en väldigt intressant trupp med meriterade spelare samt en tränare (Tomas Kongstad) som jag gillar skarpt och de har också värvat bra så det ska bli kul! Jag hoppas kunna bidra med mitt spelsinne, teknik och snabbhet. Jag vill inte säga en fast plats på planen där jag trivs bäst, jag spelar där tränaren vill ha mig men jag har spelat som både innermittfältare och yttermittfältare.

Tuna har sedan tidigare värvat Hamid Abdul Majed och Albion Mataj från BK Boston samt Lucas Karlsson från Vimmerby IF, bland andra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!