Finland segrade – efter solomålet

Det var ingen övertygande seger. Men efter ett solomål lyckades Finland resa sig och slå Schweiz med 4–1. –Det var en tuff match, säger Finlands Anton Lundell till SVT.

Finland vann även den andra matchen i JVM. Arkivbild.

Sport2020-12-27 22:50

Finland har inte imponerat i inledningen av JVM-turneringen i Kanada, men trots det har man vunnit båda sina matcher.

Söndagens match mot Schweiz slutade 4–1, men det var inte ett resultat som speglade matchbilden.

– Det var jämn match. Vi fick de mål vi behövde. En viktig vinst för oss, säger en blodig Anton Lundell till SVT.

Men han gav lugnande besked kring jacket i pannan.

– Jag mår bra och är i hundraprocentigt skick, säger han.

Schweiz chocköppnade och tog ledningen redan efter tre och en halv minuts spel, genom Attilio Biasca. Men glädjen blev kortvarig, för bara 36 sekunder senare kvitterade Finlands supertalang Anton Lundell.

Juniorlejonen inledde den andra perioden på ett piggt sätt och fick utdelning tidigt. Juuso Pärssinens gav sig ut på en soloräd och avslutade med att stänka upp pucken i nättaket. Ett av Finlands, och möjligen hela JVM:s, snyggaste mål.

Finland hade en bättre skärpa framför mål, men bjöd in schweizarna i matchen genom att dra på sig en rad onödiga utvisningar.

I mitten på den tredje perioden kunde Finlands Aku Räty dryga ut ledningen till 3–1 innan Kasper Simontaival stängde tillställningen genom att pricka in 4–1.

En tung förlust för Schweiz som ser ut att få fajtas med Tyskland och den sista slutspelsplatsen.