Finska spåret fortsätter – här är nästa VH-import

Vimmerby Hockey har klart med ny assisterande tränare inför kommande säsong. 31-årige Nico Surenkin närmast från Mestisklubben Kiekko-Espoo är klar för uppdraget.

Vimmerby Hockey har klart med ny assisterande tränare.

Vimmerby Hockey har klart med ny assisterande tränare.

Foto: Arkiv

Ishockey2021-07-20 14:11

Förutom Kiekko-Espoo har NIco Surenkin jobbat i SM Liiga-klubbarna Ilves och HIFK Helsingfors. 

– Ishockey har alltid varit en stor del av mitt liv. Min pappa (Vesa Surenkin) har både spelat och tränat på hög nivå. Jag spelade själv upp till juniorålder, men skadade mig och tvingades sluta senare. Jag har varit tränare sedan 14 års ålder på olika nivåer, men har främst jobbat med juniorspelare de senaste tio åren på den högsta nivån i Finland, säger Nico Surenkin i ett pressmeddelande från klubben. 

Varför blir det Vimmerby?

– Det känns spännande att flytta till ett annat land. Det blir något nytt mot vad jag är van vid. Det känns som en bra möjlighet för mig att utvecklas som tränare, och det känns som att vi kan göra något speciellt med Vimmerby. Jag har haft flera bra samtal med Staffan Lundh (Vimmerby Hockeys huvudtränare) och det ska bli väldigt kul att jobba med en så erfaren tränare som Staffan är, säger Nico Surenkin. 

Vimmerby Hockeys klubb- och sportchef Morgan Persson är nöjd med att få tränarstaben komplett inför säsongsstart. 

– Det känns väldigt bra. Vi har under en längre tid letat efter en assisterande coach. Under de senaste veckorna har vi haft flera intervjuer och samtal med Nico Surenkin. Det vi fastnade för är att han är självgående och van att ta stort ansvar, har ett stort driv och vet vad som krävs för nivån. Han har också en lång erfarenhet av att vara tränare, trots sin ungdom. Han behärskar också tre språk, vilket är viktigt i sammanhanget, säger Morgan Persson. 

Nico Surenkin anländer till Vimmerby i mitten av augusti. 

Kontraktet löper över kommande säsong.

Vimmerbys trupp 21/22

Målvakter: Gustav Bågenvik (förlängning), Robin Christoffersson (ny från Östersunds IK)

Backar: Pelle Ström (kontrakt), Helge Holmstrand (förlängning), Christian Lindberg (förlängning), Måns Krämer (ny från Frölunda J20), William Dageryd (ny från Boden), Aku Alho (ny från Kiekko-Espoo). 

Forwards: Gustav Jansson (förlängning), Anton Carlsson (förlängning), Ludvig Vännström (förlängning), Hugo Ollila (ny från Linden), Todd Winder (förlängning), Pierre Gustavsson (förlängning), Lucas Jidenius (ny från Mariestads BoIS), Jakob Karlsson (förlängning), Niki Koskinen (ny från IPK), Philip Elgestål (ny från Mariestads BoIS), Tatu Kokkola (ny från IPK) 

Tränarstab: Staffan Lundh, Nico Surenkin, Nanna Holm Glaas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!