Fischer tackar nej till OS – ska ha barn

Landslagsveteranen Nilla Fischer väljer att nobba OS i Tokyo på grund av familjeskäl, rapporterar Expressen. –Då var det ett lätt beslut att ta, säger hon till tidningen.

Nilla Fischer kommer inte att medverka i OS. Arkivbild.

Nilla Fischer kommer inte att medverka i OS. Arkivbild.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Sport2021-05-28 08:15

Anledningen är att hon och frun Mika Fischer väntar sitt andra barn i mitten av juli. 36-åringen har meddelat förbundskapten Peter Gerhardsson om sitt beslut.

– Jag pratade med Peter (Gerhardsson) under lägret i april, och berättade att det ska komma en liten mini-Fischer till och att jag var tveksam till OS. Sedan pratade vi igen förra veckan, det var ett bra samtal, säger hon till tidningen.

Backstjärnan har ett OS-silver, två VM-brons och ett EM-brons på meritlistan – men i sommar blir det ingen ny medaljjakt.

– OS är det största inom idrotten och Tokyo skulle ha blivit mitt sista OS. Samtidigt har jag gjort oerhört många mästerskap. Och att jämföra att få barn och göra ett ytterligare ett mästerskap. Då var det ett lätt beslut att ta, säger hon.

Efter sommaren ska Fischer och Gerhardsson har fortsatta diskussioner om fortsättningen i landslaget.

"Vi har gemensamt pratat om att efter OS ha en ny kontakt med varandra för att diskutera och prata vidare om framtiden i landslaget efter sommarens mästerskap", säger Gerhardsson i ett uttalande.

Fischer, som numera tillhör Linköping, har gjort sammanlagt 185 A-landskamper under karriären.

OS i Tokyo invigs den 23 juli, men Sverige spelar premiärmatchen mot USA redan den 21 juli.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!