För andra veckan i rad – premiären ställs in

Förra helgens tänkta träningspremiär för VIBK fick ställas in. Så blir det även med helgens träningsmatch när Slätafly inte få ihop ett lag.

Nej, Vimmerby IBK får fortsätta vänta på säsongens första träningsmatch.

Nej, Vimmerby IBK får fortsätta vänta på säsongens första träningsmatch.

Foto: Arkivbild

Innebandy2020-08-13 18:54

Vimmerby IBK skulle ha spelat sin första träningsmatch för säsongen förra helgen mot Sandared. Men motståndarlaget fick inte ihop folk och matchen ställdes in. 

Den här helgen, på lördag, skulle VIBK ha mött Slätafly. Nu tvingas man ställa in den matchen också. Den här gången är det återigen motståndarlaget som inte får ihop folk. 

– De (Slätafly) skador och förkylningar som härjar i laget. Men det är inte så att vi tappar två matcher, för den här helgen skulle vi egentligen ha haft spelledigt. Nu valde vi att försöka få till den här matchen eftersom vi inte spelade förra helgen och det fanns en lucka i kalendern, säger VIBK-tränaren Michael Elmér. 

VIBK är annars mitt uppe i förberedelserna inför den kommande säsongen, då man är nykomlingar i division 1. 

– Vi har tränat på bra och har kört ett extra pass den här veckan. Det har varit bra fart, säger Michael Elmér.

Har ni fokuserat på något specifikt under de senaste veckorna?

– Ja, vi har lagt väldigt mycket energi på försvarsspelet. Vi vill bli mer aggressiva. 

En annan nyhet är annars att den unge forwarden John Pettersson nu skolas om till back och kommer att spela på den positionen under försäsongen.

Hur kommer det sig att han gått ner som back?

– Vi vill se om vi kan utnyttja hans skott mer samt att det är hård konkurrens på forwardssidan. Vi testar det fram tills turneringen i Göteborg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!