Förare med i otäck krasch – fick blödning i hjärnan

Tim Sörensen kraschade illa när lag-VM för U21-förare avgjordes i polska Bydgoszcz. Facit: En förstörd cykel, en sönderslagen hjälm och en hjärnskakning. "Jag är glad att jag lever i dag", säger Sörensen.

Tim Sörensen kom undan med blotta förskräckelsen.

Tim Sörensen kom undan med blotta förskräckelsen.

Foto: Christer Gustafson

Speedway2021-09-15 12:29

Tim Sörensen, som gjorde fyra allsvenska matcher för Vargarna med bra resultat den här säsongen, fanns med i Danmarks trupp när lag-VM för juniorer kördes den gångna helgen.

I ett heat med Mads Hansen och svenskarna Philip Hällström-Bängs och Alexander Woentin var olyckan framme. Tim Sörensen körde in i framförande Woentins bakhjul och tappade kontrollen över cykeln. Sörensen föll handlöst ner på marken, det såg riktigt illa ut.

På sjukhuset i Bydgoszcz konstaterades det att Sörensen hade ådragit sig en hjärnskakning och var rejält mörbultad, men på ett mirakulöst sätt undvek han frakturer.

"Jag är glad att trots sönderslagen cykel och hjälm är min hälsa och mitt liv inte i fara. Jag går tillbaka till cykeln så fort läkarna tillåter och jag mår bättre", skrev Sörensen på sin Facebook-sida 12 september och lade till att han skulle bli kvar på sjukhuset i några dagar för översyn.

Under måndagen skrevs Tim Sörensen ut för att åka till ett danskt sjukhus för några avslutande undersökningar.

"Jag måste lägga mig och slappna av så mycket som möjligt, på grund av min hjärnskakning. En besvärande del av min hjärnskakning är att läkarna också hittade en liten blödning i min hjärna, som vi måste ta på allvar!", skrev Sörensen och tackade för allt stöd han har fått.

Danmark slutade tvåa i tävlingen efter segrande favoriten Polen. Sverige slutade på sjunde och sista plats.

Karta: Kråkvilan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!