Enligt Irish Examiner ska flera spelare ha varit chockerade över budskapet, och videon ska ha innehållit flera inslag från de konflikter som fanns mellan Irland och England under 1900-talet, bland annat från det så kallade Påskupproret 1916.
"Fai är medvetna om problemet angående det materialet som visade för herrlandslaget inför vänskapsmatchen mot England på Wembley", säger det irländska förbundet i ett uttalande.
Videon ska ha varit tänkt att fungera som motivation för spelarna och öka "stridsandan" inom laget. Kenny visade videon för spelare och ledare i laget, totalt runt 40 personer. Även den engelska landslagsledningen ska enligt Irish Examiner ha varit häpna över uppgifterna.
Irländska fotbollsspelares relation till England har under perioder varit komplicerade. James McLean, landslagsspelare för Irland, har exempelvis under sin tid i Stoke och West Bromwich vägrat att bära vallmoblomman, en minnessymbol för brittiska krigsoffer, på sin matchtröja.
McLean är från Derry, staden i Nordirland där brittiska soldater 1972 sköt ihjäl 14 irländska katoliker. Händelsen benämns som "Den blodiga söndagen".
Vallmoblomman har en stark ställning i Storbritannien, och bärs i regel av alla tränare och spelare i Premier League under oktober och november månad varje år för att hedra de engelska soldater som stupar i krig för nationen.