Hultmans succé – uppflyttning med Onyx: "Glädje och lättnad"

Uppflyttning första säsongen med VIBK. Varför inte upprepa bedriften? För det är precis vad Kevin Hultman gjorde första säsongen med sin nya klubb Onyx. "Det vi strävat efter hela säsongen".

Tidigare VIBK-spelaren Kevin Hultman tillhör nu Onyx IBS.

Tidigare VIBK-spelaren Kevin Hultman tillhör nu Onyx IBS.

Foto: Privat

Sport2024-04-11 15:30

Under fyra säsonger var Kevin Hultman en uppskattad spelare i Vimmerby IBK. 

Men till följd av en flytt tillbaka till hemorten Linghem, strax utanför Linköping, tog sejouren i VIBK slut. 

Ny klubbadress inför säsongen 2023/2024 blev Onyx IBS i Nyköping. Målet var glasklart från start. 

– Uppflyttning är det vi strävat efter hela säsongen, och anledningen till att man pendlat de där milen fyra-fem gånger i veckan för träningar och matcher, säger Hultman till Sporten.

Och likt säsongen 2019/2020 med VIBK fick han för några veckor sedan återigen uppleva en uppflyttning första säsongen i nya klubben. Det var en oerhört framgångsrik för säsong för laget, som vann sin division 2-serie och inte förlorade en enda match på ordinarie matchtid.

undefined
Onyx IBS fick fira uppflyttning framför tillresta supportar i bortmatchen mot Solfjäderstaden.

Det sista hindret för platsen i förbundsserien var Solfjäderstaden, i bäst av tre matcher. Med två raka segrar (5–1 och 7–5) var det Onyx som fick jubla över avancemang.

Laget spelar för övrigt sina matcher på Rosvalla i Nyköping, en evenemangsarena med plats för 2500 åskådare. I slutspels- och kvalkampen om division 1-biljetten fick Hultman uppleva några häftiga tillställningar. 

– När vi derbyspelade mot Trosa var det uppåt 1600 på läktaren, med en klack på nästan 200 personer. I sista hemmamatchen, i avgörande matchserien mot Solfjäderstaden, kom det 1400. Det är jäkligt mäktigt när man springer in på planen, berättar Hultman som hade sin bästa poängmässiga säsong i division 2-sammanhang. 

I grundserien slog forwarden till med 22 poäng (17+5) på 17 matcher, han bidrog dessutom med poäng i de avgörande slutspelsmatcherna. Och han trivs med direktiven han fått av tränarna för laget.

– Jämfört med tiden i VIBK har jag fått en liten större roll, vilket har påverkat poängproduktionen. De har beordrat mig att gå in och skjuta mycket från min vänsterkant. Man kan säga att jag fått lite av en Jonte Green-roll, säger Hultman och skrattar.

Klassisk fråga som ändå måste ställas efter uppflyttningen: Hur kändes det?

– Det var givetvis en stor glädje men framförallt en lättnad över att vi klarade vårt tydliga mål. På det sättet var det väldigt liknande känslor som när vi gick upp med VIBK. 

undefined
Kevin Hultman gjorde sin poängbästa säsong i division 2-sammanhang.

Hur är relationen med VIBK idag?

– Mycket bra. Flera av mina bästa polare spelar kvar i laget och jag har fortfarande god kontakt med många. Jag var och kollade på ett gäng matcher den här säsongen, och de hemmamatcher som jag inte kunde se på plats kollade jag på hemifrån via livesändning.

Och en påminnelse om förra klubben får han i princip varje dag.

– Ja, min gamla VIBK-tröja hänger här i sovrummet, haha. 

Efter en lång och trevlig pratstund med Hultman är vi på väg att runda av och säga adjö innan han avbryter: 

– Du måste bara lägga till en sak: Att Onyx är bäst i stan! 

Klart att en pik mot lokalrivalen FBC Nyköping (som åkte ur division 1) är på sin plats när tillfälle ges.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!