Försäsongen igång på allvar för Vimmerby IBK

Vimmerby IBK drog igång förberedelserna inför division ett-säsongen på riktigt under måndagskvällen. Laget genomförde sitt första pass av den långa försäsongen som nu väntar. "Det känns inspirerande", säger tränaren Michael Elmér.

Under måndagen genomförde Vimmerby IBK sin första försäsongsträning.

Under måndagen genomförde Vimmerby IBK sin första försäsongsträning.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Innebandy2020-05-05 16:00

Nu har försäsongen börjat för Vimmerby IBK. Under måndagen tränade man i Södra Vi:s sporthall och man inledde med att genomföra en rad olika tester på spelarna.
– Det var beep-test, snabbhetstest och olika tester för muskelgrupperna. Vi planerar att göra dessa tester en gång i månaden fram till augusti, förklarar VIBK-tränaren Michael Elmér och fortsätter:
– Det handlar om att jämföra med sig själv och sin egen utveckling. Vi behöver komma upp en nivå nu.

24 spelare deltog på träningen och bland dem fanns även en spelare som ännu inte har skrivit på för VIBK: Kevin Rosén. Han väntas ta ett beslut inom kort. Däremot har Kim Karlsson och William Park – som var högt upp på Vimmerbys önskelista – tackat nej till klubben.

Nu väntar fyra pass i veckan för VIBK-spelarna (tre lagpass och ett individuellt) fram till i början på juli då man tar ett uppehåll. Men redan nu ser det positivt ut, menar VIBK-tränaren.
– Vi fick bra värden på testerna. Tidigare har det alltid varit någon eller några som klivit av på beep-testet innan nivå tio men idag (läs måndag) var det ingen som gjorde det.
Vad kommer fokus ligga på framöver?
– Det är en uppbyggnadsperiod nu men vi kommer även att fokusera på taktiska delar i både försvars- och anfallsspelet.

Han tillägger:
– Nu börjar vi bygga inför division ett-säsongen och det känns inspirerande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!