Första gemensamma träningen: "Känns bra"

Vrålet från motorer och den där speciella lukten från avgaser och grussprut spred sig på Skrotfrag Arena i Målilla i onsdags då ett dussintal speedwayförare tränade tillsammans.

Träning på Skrotfrag Arena i Målilla. Theo Johansson, Avon Van Dyck, Mikael Teurnberg för Dackarna och Vetlandas Filip Hjelmland, Conny Ivarsson och Peter Ljung.

Träning på Skrotfrag Arena i Målilla. Theo Johansson, Avon Van Dyck, Mikael Teurnberg för Dackarna och Vetlandas Filip Hjelmland, Conny Ivarsson och Peter Ljung.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-04-22 17:00

Säsongsstarten för speedwayen har skjutits upp från början av maj till början av juni i hopp om lättnader av restriktioner när det gäller att ta in publik på matcherna. Försäsongen har därmed förskjutits en del också, men i onsdags var det dags för den första gemensamma träningen på Skrotfrag Arena i Målilla där Dackarnas unga trio Theo Johansson, Avon Van Dyck och Sammy Van Dyck deltog.

– Vi samarbetar med grannklubbarna och kör en träning i Vetlanda på lördag och i Västervik nästa vecka så att våra yngre förmågor får chansen att komma ut och känna på banan och hojarna, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg som får jobba lite annorlunda på försäsongen.

– Ett vanligt år brukar jag vara på plats i Polen så här års och följa ligamatcherna där. Både för att hålla koll på förarna som kör för oss, men även för att leta nya unga talanger som kan bli aktuella i framtiden. Nu följer jag resultaten och ser så mycket matcher jag kan på TV istället.

Flera av Dackarnas förare har inlett säsongen lovande så här långt.

– Både Maciej Janowski och Jason Doyle har stadigt plockat över tio poäng i sina matcher så här långt och kört bra. Jacob Thorsell ska köra sin första match i Polen för säsongen till helgen. Dessutom har Rasmus Jensen kört bra i Danmark. Det känns bra så här långt. Nu gäller det bara att vi kommer igång med serien som planerat i juni så det blir en hel säsong i år, säger Mikael Teurnberg.

Filip Hjelmland från Mariannelund.
Filip Hjelmland från Mariannelund.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!