Fortsatt mållösa – efter 270 minuter

Borta mot Örebro kom första poängen efter 0–0 på Behrn arena. Men Östersund har ännu inte gjort något mål i årets allsvenska. –Vi saknar den sista kvalitén, så har det även sett ut i våra andra matcher, säger Östersunds mittfältare Simon Kroon i Dplay.

Sport2020-06-21 20:00

ÖFK fick en tuff start på årets allsvenska efter att krislaget åkt på två raka 0–2-förluster mot Hammarby och Sirius. På söndagskvällen tog i varje fall laget säsongens första poäng på en ödslig Behrn arena – men ÖFK har alltså ännu inte lyckats spräcka målnollan.

Matchen på Närkeslättens soldränkta konstgräs började i ett ganska lågt tempo och det var få avslut i båda riktningarna.

Örebros Robin Book, som firade sitt livs första allsvenska mål i onsdags mot Djurgården, var närmast nätkänning i första halvleken. Efter drygt 20 minuter skickade Jack Lahne iväg ett inspel till Book som direktsköt på volley, men målvakten Aly Keita styrde undan.

– Passningen är lite hård så jag får slänga mig där. Jag försökte bara få träff på bollen, sade Robin Book i Dplay efter första halvleken.

"Tror de var nöjda"

Men Örebros mittfältsförvärv från Varberg – som var en av superettans bästa spelare förra årets med sina sex mål och sju assist – var inte särskilt nöjd med första halvleken.

– Det går för långsamt därute tycker jag. När vi får mer fart på bollen så skapar vi i varje fall lite mer, sade Book.

Kort därefter hade Östersunds Simon Kroon ett bra läge då han vred, vände och sköt från snäv vinkel – men överlistade inte målvakten Oscar Jansson.

Det var även få riktigt bra målchanser i andra halvleken. Efter en dryg timme var dock Rewan Amin nära att spräcka Östersunds målnolla efter ett tungt avslut – men Örebromålvakten gjorde en ny fin räddning. Därefter hände inte speciellt mycket i chansväg.

– Vi kan inte ta med oss någonting från den här matchen. Det var en riktigt dålig fotbollsmatch, säger Örebros Nahir Besara till Dplay direkt efter matchen.

– De drog ner på tempot, jag tror att Östersund var nöjda och gick först kryss, tillägger han.