Frågetecken för stjärnvärvningen: "Har ryggproblem"

Kisa BK går in i Östgötacupen ikväll (onsdag), när man möter BK Kenty på bortaplan. Om den nye, brasilianske vänsterbacken Vinicius Rodriguez kan vara med är osäkert. "Jag hoppas och tror att han kan delta", säger tränaren Greger Johansson.

Vinicius Rodriguez medverkan i Kisa BK:s cupmatch är osäker.

Vinicius Rodriguez medverkan i Kisa BK:s cupmatch är osäker.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-06-16 10:30

Östergötlands Fotbollförbund beslutade att slopa gruppspelet i cupen och istället köra ett slutspel direkt med utslagningsmatcher. För Kisa BK:s del börjar allvaret på onsdag, borta mot division 5-laget BK Kenty. 

– Äntligen får vi spela tävlingsmatch igen. Det ska bli väldigt kul, säger KBK-tränaren Greger Johansson. 

Det finns dock ett frågetecken inför matchen. Nyförvärvet Vinicius Rodriguez, som gjorde sin första träning med laget i söndags, riskerar att missa matchen. 

– Han har ryggproblem och har varit hos en sjukgymnast. Men än så länge hoppas jag och tror att han kan delta. Vi hade tänkt ge honom en halvtimme med U-laget ikväll (läs tisdag) men nej, det skippar vi, förklarar Johansson. 

Vad har du fått se av honom på träningarna hittills?

– En väldigt offensiv ytterback som alltid vill delta i anfallen. Han är väldigt snabb och har en bländande teknik och vänsterfot.

KBK har haft svårt med anfallsspelet under träningsmatcherna man spelat de senaste veckorna.

– Ja, vi måste bli mer rejäla i den sista tredjedelen och sluta slå bort passningarna. Vi gör mycket bra fram till den sista tredjedelen, men sen är felprocenten alldeles för hög. Mot Kenty måste vi komma upp i nivå, säger Johansson, som i stort sett har alla spelare i truppen tillgängliga till cupmatchen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!