Den tidigare världsmästaren i brottning Jenny Fransson stängs av i fyra år, något som Dagens Nyheter var först att rapportera om.
Det är det strängaste möjliga straffet för någon som fälls för dopningsbrott för första gången.
"Lärde mig ett nytt ord i dag – justitiemord", skriver Fransson på sitt privata Instagramkonto, uppger Expressen.
"Hade kunnat skriva det i sömnen"
Hennes ombud Mats Larsson är kritisk till domen och säger att de nu ska överklaga.
– Vi har tre veckor på oss att lämna in en överklagan till Riksidrottsnämnden. Jag hade inga större förhoppningar om att Dopningsnämnden skulle orka sätta sig in i det jag skrivit och det har de uppenbarligen inte gjort, det diskuteras inte alls i beslutet. Jag hade kunnat skriva den här domen i sömnen, säger Larsson till TT.
TT: Hur långt kan det här dra ut?
– Formellt kan det dra ut till Cas (idrottens skiljedomstol). Som internationell idrottare har du rätt att överklaga dit. Men det är en mer komplicerad process och det involverar mer pengar.
Borta från OS-truppen
Den 3 februari meddelade Svenska brottningsförbundet att brottarens A-prov påvisat ett positivt testresultat av den anabola steroiden metyltestosteron.
I väntan på B-provet, som också vara positivt, blev 32-åringen av med platsen i Sveriges OS-trupp och dessutom ströks hon från EM i Rom.
Mats Larsson har bara haft sms-kontakt med Fransson i dag, men han säger att hon inte mår bra.
– Det är väldigt jobbigt för henne. Hon stängs av från det ekonomiska stöd hon haft. Det är förstås väldigt jobbigt, det är ofrånkomligt.
Efter det positiva dopningsprovet hävdade Fransson först att hon utsatts för ett sabotage och att någon skulle ha preparerat hennes vattenflaska. Det tog hon sedan tillbaka.
I domen framkommer också att hon har en annan teori – att hon skulle ha råkat få i sig metyltestosteron från sin sambo som medicinerar för testosteronbrist och att substansen kan ha överförts genom samlag. Analysen från labbet gjorde dock gällande att så inte kan ha varit fallet då metaboliter till metyltestosteron som påvisats i hennes urin inte kan brytas ned från testosteron.
Ombudet Mats Larsson, som är fysiker, har tidigare sagt att det skett ett missförstånd i analysen av hennes dopningsprov, gjord av antidopningslabbet på Huddinge sjuhus, och att den inte är tillförlitlig.
På Jenny Franssons meritlista finns bland annat ett VM-guld 2012 och ett OS-brons 2016.