Fredricson opererad – sena i handen gick av

Coronapandemin och utbrottet av abortvirus får ridsporten att stå stilla. Då passade Peder Fredricson på att operera högerhanden. –Egentligen skulle ju världscupfinalen i hoppning ha avgjorts den här veckan, och då hade jag varit betydligt mer frustrerad än vad jag är nu, säger landslagsryttaren till Dagens Nyheter.

Peder Fredricson. Arkivbild.

Peder Fredricson. Arkivbild.

Foto: Anders Bjurö/TT

Sport2021-03-29 12:19

Det är riktigt tufft att vara elitryttare i tider som dessa. Och en olycka kommer sällan ensam.

Fredricson om skadan som tvingade honom till operation:

– Jag hade ridit ett vanligt ridpass, och när jag hoppade av insåg jag att jag måste ha slagit i handen i sadeln – eller belastat den på något konstigt sätt – för fingret stod inte i rätt riktning.

– Först tejpade jag upp det själv, och red ytterligare några dagar som vanligt. Men jag har bra kontakt med SOK (Sveriges olympiska kommitté) och när jag berättade om skadan för dem tyckte de att jag skulle åka in till sjukhuset och kolla upp det, säger han till DN.

Läkare konstaterade att en sena i handen var av. Nu går Fredricson med handen gipsad och kan inte rida på några veckor.

– Det blev ett lite större bandage än jag trodde. Jag förstod inte själv att det skulle bli en sådan stor grej. Samtidigt har jag turen att det här hände när det är tävlingsstopp.

– När gipset sedan är borttaget ska de hjälpa mig att gjuta en specialskena som gör att jag kan rida så fort gipset är borta.

Dutch Masters i ‘s-Hertogenbosch den 23–25 april är nästa planerade tävling för Fredricson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!