Frustration i VIBK: "Var inställda på att spela"

Efter nästan en månad utan match var det ett heltaggat Vimmerby IBK som skulle ta emot Nyköping på lördagen. Bara timmar innan matchstart kom dock det blytunga beskedet att mötet skjuts upp, efter flera coronafall i Nyköping. "Man är frustrerad", säger VIBK:s assisterande tränare Alexander Pettersson.

Det var minst sagt frustrerad i VIBK efter beskedet att matchen mot Nyköping inte skulle bli av.

Det var minst sagt frustrerad i VIBK efter beskedet att matchen mot Nyköping inte skulle bli av.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2022-02-05 13:01

Den 7 januari var senast Vimmerby IBK:s herrar spelade en match i division 1-innebandyn. Under i princip hela januari har VIBK fått match efter match uppskjuten. En av de matcherna var mötet med FBC Nyköping, som istället fick ett nytt speldatum: 5 februari.

På lördagen såg det äntligen ut att bli spel igen, när man alltså skulle möta Nyköping på hemmaplan. Problemet? Matchen fick skjutas upp igen. 

Beskedet kom kort innan motståndarnas buss skulle börja rulla.

– Vi var inställda på att spela. Sen fick vi det här beskedet strax efter klockan 11... De (Nyköping) ringde och meddelade att de hade tre nya fall från igår. De har haft några fall tidigare under veckan, så det har varit en diskussion fram och tillbaka. Men vi kom överens om att spela, säger Alexander Pettersson, som är assisterande tränare i VIBK. 

Han fortsätter:

– Det finns inte så mycket vi kan göra åt det. Tävlingsledningen tog beslutet att flytta matchen och då är det så. 

VIBK:s spelschema i februari är redan pressat – och blir alltså än mer ansträngt nu när ytterligare en uppskjuten match ska klämmas in. Tanken är att spela matchen mot Nyköping på tisdag istället.

– Men där har vi inte fått något slutgiltigt besked. Planen är i alla fall tisdag, förklarar Pettersson. 

Hur har spelarna i laget reagerat på att matchen skjuts upp med så kort varsel?

– Det är klart att spelarna också är frustrerade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!