Fryshuset tar plats i basketligan

Djurgården drog sig ur av ekonomiska skäl, men det blir elitbasket på herrsidan i Stockholm även nästa säsong. Fryshuset får ta steget upp. Vinnaren av superettan får basketbollförbundet förtroende.

Stockholm har kvar representation i herrarnas basketliga. Fryshuset får spela i högsta serien nästa säsong. Arkivbild.

Stockholm har kvar representation i herrarnas basketliga. Fryshuset får spela i högsta serien nästa säsong. Arkivbild.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Sport2020-06-16 13:10

"Superspännande att vi nu tar klivet tillbaka till ligan. Det är något år tidigare än vår ursprungsplan, men vi ser att det finns ett behov i vår förening för ett basketliganlag. Vår verksamhet är mogen för att ta det klivet nu. Vi har en ungdomsverksamhet som kryllar av unga talanger som behöver kunna ta nästa steg i sin basketutveckling. Vi ser även att basketen i Stockholm behöver ett lag i basketligan för att behålla den otroligt starka basketkulturen som finns i staden", säger Choukri Khotar, verksamhetschef i Fryshuset Basket i ett pressmeddelande.

Fryshuset Basket är en av Idrottssveriges största föreningar med över 2 700 licensierade spelare. Grunden till föreningen finns i klassiska KFUM Söder.

Föreningen har tio SM-guld på herrsidan och fyra på damsidan. De flesta vunna som KFUM Söder men även i namnen Stockholm Capitals och 08 Stockholm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!