Fullt ös i Gnagaredalen: "Finns ett stort intresse"

Årets första folkraceträning gasades igång på söndagseftermiddagen i Gnagaredalen i Vimmerby. Ett tiotal förare fick chansen att ge sig ut på den fina banan. "Vi har märkt att det finns ett stort intresse för att träna", säger Evy Arvidsson, som är med i folkracekommittén i Vimmerby MS.

Två av bilarna som gav sig ut på folkracebanan i Gnagaredalen.

Två av bilarna som gav sig ut på folkracebanan i Gnagaredalen.

Foto: Haris Dreco

Folkrace2021-04-18 16:30

Soligt och härligt. Det var trevliga förutsättningar för ett tiotal lyckliga Vimmerby MS-förare, som fick chansen att testa sina folkracebilar under träningspasset i Gnagaredalen på söndagen. 

– Det är årets första träning här och vi hoppas kunna ha åtminstone tre till framöver, säger Evy Arvidsson, som sitter i folkracekommittén i Vimmerby MS.

Att det finns ett stort folkrace-sug i trakten märks tydligt, menar hon.

– Vi har märkt att det finns ett stort intresse för att träna, men tyvärr har vi ett begränsat antal som får vara med vid varje tillfälle. Det är fortfarande väldigt strikta restriktioner på grund av pandemin, säger Arvidsson och berättar vidare om anmälningsprocessen till träningspassen:

– Det är först till kvarn som gäller. Men nästa träning kommer vi att prioritera de som inte fick träna den här gången, så att alla får en chans att träna. 

undefined
Ett par justeringar innan det är dags för en ny runda.

Däremot är det fortfarande högst osäkert kring det stora Semesterracet i sommar. Som läget är nu så ser det faktiskt inte ut som att tävlingen kommer att kunna genomföras. 

– Just nu ser det väldigt mörkt ut. Svenska Bilsportförbundet har satt ett tävlingstopp fram till den sista juni, avslutar Arvidsson, som ändå kan glädjas åt att förarna i klubben åtminstone får träna. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!