Gav Rashford fel namn – skyller på Harry Potter

Han har knappast gjort sig populär bland Premier League-spelarna under coronakrisen. Och bättre blev det inte när Storbritanniens hälsominister Matt Hancock gav Marcus Rashford fel namn i en tv-intervju. –Jag läste Harry Potter för min son och det fastnade i mitt huvud, säger Hancock.

Manchester Uniteds anfallsstjärna Marcus – inte Daniel – Rashford. Arkivbild.

Manchester Uniteds anfallsstjärna Marcus – inte Daniel – Rashford. Arkivbild.

Foto: Rui Vieira/AP/TT

Sport2020-06-17 16:30

Flera stjärnor i Premier League reagerade på Matt Hancocks utspel i början av april där han uttryckte att privilegierade fotbollsspelare borde ta sitt ansvar och bidra ekonomiskt för att hjälpa samhället i coronakrisens spår.

Kritiken kom trots flera initiativ och kampanjer startade av ligans spelare.

En vars insatser för samhället gjort störst avtryck är Manchester Uniteds anfallsstjärna Marcus Rashford som efter påtryckningar nu har fått regeringen att fortsätta ge utsatta barn fria måltider under sommaren.

"Läste Harry Potter..."

Men när Matt Hancock skulle hylla 22-åringens engagemang i en tidig intervju i Sky News gick det inte som han tänkt sig.

– Premiärministern (Boris Johnson) har pratat med Daniel Rashford, övervägde frågan och tog ett beslut. Jag tycker det var toppen, sade Hancock.

Nu har hälsoministern bett om ursäkt för att han gav Rashford, som hyllats stort i nationen, fel förnamn.

– I går kväll läste jag Harry Potter för min son och det var uppenbarligen fortfarande kvar i mitt huvud klockan 7 i morse när jag var med i tv, sade Hancock i parlamentet senare under dagen, enligt Reuters, och hänvisade till skådespelaren Daniel Radcliffe som spelar huvudrollen i filmatiseringen av böckerna.

Ber om ursäkt

– Vi begår alla misstag ibland. Jag ber om ursäkt till Marcus för att jag gav honom fel namn vid ett tillfälle.

Tack vare Rashford meddelade den brittiska regeringen i går att man kommer att lägga 120 miljoner pund, motsvarande 1,4 miljarder kronor, på att ge barn matkuponger under sommaren när skolan är stängd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!