Genomgång: Så har det gått i derbymatcherna

På lördag spelas en av årets hetaste matcher i lokalfotbollen. Gullringens GoIF mot IFK Tuna. Det brukar bli jämna och tajta matcher när lagen möts. Här är en genomgång av de senate derbymötena.

Gustavo Borges gjorde två mål i förra årets derby på Tunhamra och skrek ut sin glädje.

Fotboll2020-08-14 11:30

Sedan 2016, när Elitfyran försvann, har lagen stött på varandra fyra gånger. Som ni ser är 1–1 ett gångbart resultat...

Maj 2017: Tuna–GGoIF 1–1
Inför nästan 500 åskådare på Tunhamra var det Anton Carlsson som öppnade målskyttet i 50:e minuten. Rutinerade Johan Hermansson Liström kvitterade med en kvart kvar av matchen.
– Man ska aldrig säga att man är nöjd med en poäng. Men med tanke på hur matchen utvecklade sig känns det ändå okej, sa Gullringens back Jonathan Gustafsson, som numera spelar i Tuna.

Augusti 2017:
GGoIF–Tuna 1–1
Återigen var det Tuna som tog ledningen. Martin Carlsson gjorde 0–1 i 68:e minuten med ett stenhårt vristskott. Men bortaglädjen blev kortvarig. Några minuter senare nickade Isack Thuresson in 1–1.

Juni 2019: Tuna–GGoIF 5–1
Den här matchen sticker ut. Tuna var flera klasser bättre och gick från 1–1 till 5–1 de sista 20 minuterna. Hemmamålen gjordes av Gustavo Borges 2, Victor Gustavsson, Martin Carlsson och Anton Carlsson. I Gullringen var det Rasmus Bexell som nätade.
–Jag finner knappt ord. Det var den skönaste segern på länge, sa Tunas tränare Mattias Gustavsson efter styrkedemonstrationen.

Augusti 2019:
För första gången var det Gullringen som öppnade målskyttet, när Kevin Gaines satte 1–0 i mitten av den första halvleken. Tuna kvitterade genom ett självmål före pausvilan. Det resultatet stod sig tiden ut och återigen fick lagen dela på poängen.