Gif Sundsvall förlorade inför 500 i publiken

Gif Sundsvall var en av de första idrottsföreningarna som släppte in 500 sittande åskådare under den första dagen av regeringens lättnader av restriktionerna.

500 åskådare såg hemmalaget Gif Sundsvall förlora med 1–2 mot Jönköpings-Södra i superettan.

Sport2021-06-01 21:16

Hemmaåskådarna lär ha varit glada och lyckliga över sin återkomst till läktaren hemma mot Jönköpings Södra i superettan.

Men de flesta var nog inte riktigt lika nöjda efteråt med anledning av 1–2-resultatet.

J-Södras Adrian Edqvist gav bortalaget ledningen redan i den nionde minuten innan Pontus Engblom kvitterade till 1–1 för medelpadingarna i 39:e. Smålänningarna lämnade NP3 arena med samtliga tre poäng efter att Eric Omondi gjort 2–1 i 58:e minuten.

Resultatet innebar att Sundsvall tappade poäng i tätstriden med Värnamo och Norrby och att mittenlaget J-Södra närmade sig toppen av tabellen.

I förra veckan beslutade regeringen att följa det man tidigare aviserat, att tillåta betydligt fler åskådare i idrott från den 1 juni. Från åtta till 500, om publiken har sittplats utomhus.