Glädjebeskedet: Näslund och Edebo kör VM

Sverige får med sina två största damstjärnor till skicross-VM i Idre. Både Sandra Näslund och Alexandra Edebo är redo. "De är riktigt hungriga och sugna på att tävla", säger Sveriges huvudtränare Eric Iljans.

Sandra Näslund kan glädjas åt att vara redo för comeback lagom till skicross-VM i Idre. Arkivbild.

Sandra Näslund kan glädjas åt att vara redo för comeback lagom till skicross-VM i Idre. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Sport2021-02-06 13:29

Det hade kunnat bli noll svenska damåkare på hemma-VM i Idre 8–13 februari. Nu får Sverige i stället två starka medaljkandidater, då både Sandra Näslund och Alexandra Edebo vunnit kampen mot klockan, och är redo för comeback lagom till mästerskapet.

Därmed blir det en trupp på två damer och fyra herrar som ställer upp i skicross-VM.

"Roligt att den trupp som vi önskat kommer till start, men det är också viktigt för gruppen att alla är med, det är ett sammansvetsat gäng, som ger varandra feedback. Det är bra och viktigt för helheten", säger skicrosslandslagets huvudtränare Eric Iljans i ett pressmeddelande.

Näslund har inte kunnat tävla alls den här säsongen medan Edebo skadade sig efter första tävlingen. Ändå hoppas Iljans att duon ska kunna utmana på VM.

"Tävlingsmässigt har Alexandra bara missat tävlingen i Idre. Allt annat har ju blivit inställt sedan hon blev skadad. Sandra saknar tävlingsform, men det innebär också att de är riktigt hungriga och sugna på att tävla, jag tror inte det ska ha allt för stor betydelse, vi är redo för VM och på måndag drar vi i gång träningen igen", säger Iljans.

På herrsidan har Erik Mobärg varit ett frågetecken då han haft problem med ett knä. Men även han är helt återställd.

Svenska truppen: Sandra Näslund, Alexandra Edebo, Viktor Andersson, David Mobärg, Erik Mobärg och Fedrik Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om