Goitom: "Bra väckarklocka för oss"

Det är ett stukat AIK som kommer ta sig an Hammarby. Men laget har fått välbehövligt stöd från sina supportrar. –Ibland behöver man bli påmind om att de finns framför tv-skärmen, säger Henok Goitom till Aftonbladet.

AIK:s Sebastian Larsson och Henok Goitom på en träning. Arkivbild.

AIK:s Sebastian Larsson och Henok Goitom på en träning. Arkivbild.

Foto: Jonathan Näckstrand/TT

Sport2020-06-20 16:45

”Huvudet högt, ryggen rak, krossa Bajen”, ”Res er, skärp er” och ”Vi tror på er, framåt stolta AIK! Norra står bakom er – krossa Bajen”.

Det var de orden på ett flertal banderoller som mötte AIK när laget anlände till lördagens träning på Karlberg inför söndagens Stockholmsderby borta mot Hammarby på Tele2 arena.

– När supportrarna inte finns på Friends (arena) kan man få illusionen av att de inte existerar för man hör dem inte. Men med banderoller som i dag så märker man att de fortfarande finns. Ibland behöver man bli påmind om att de finns framför tv-skärmen. Har man det i skallen kan man nog få en bild av hur de reagerar, både positivt och negativt. Det var en bra väckarklocka för oss att supportrarna finns, säger Henok Goitom till Aftonbladet.

AIK kommer till derbyt med en färsk 1–4-förlust hemma mot Norrköping i onsdags medan Hammarby spelade 2–2 borta mot Elfsborg.

Expressen rapporterar att "Bajen" kommer få klara sig utan sin anfallare Aron Johannsson, som fick en smäll på foten senast. Simon Sandberg kan dock göra säsongsdebut efter att ha missat de inledande två matcherna. Tidningen skriver att AIK kommer komma med en snarlik trupp som senast mot Norrköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!