Goitom: "Får inte den vila vi behöver"

Cupkvarten mot Malmö FF slutade med förlust för AIK och Henok Goitom. AIK:s lagkapten har fortsatt aldrig vunnit i Malmö. –Jag tycker ändå att de första 35 minuterna i dag är de bästa vi haft på bortaplan i år, säger han och pekar på problem med nya taktiken.

"Vi får inte den vila vi behöver", säker Henok Goitom om AIK:s nya spelsätt. Arkivbild.

"Vi får inte den vila vi behöver", säker Henok Goitom om AIK:s nya spelsätt. Arkivbild.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Sport2020-06-26 01:00

Senast AIK vann i Malmö var just en svenska cupen-match. Men i stället för en ny cupseger blev det en tråkig svit som byggdes på för AIK. Solnaklubben har inte vunnit på bortaplan mot Malmö FF på 19 år och också för lagkapten Henok Goitom innebär det fortsatt en nolla i segerkolumnen.

– Vi spelade bra i början och hade vi fått jackpot hade vi varit i pausledning med 2–0, säger han.

AIK 2020 är ett AIK som skiljer sig radikalt från 2019. Tränare Rikard Norling har fått i uppdrag att genomföra en offensiv revolution med högt presspel – en man-man-taktik som är energikrävande och en dålig kombination med ett intensivt spelschema.

– Alla målen kommer från att vi inte orkar följa vår gubbe. Vi har valt att spela på det, men vi blir trötta, säger Goitom och fortsätter:

– Vi har lite otur i att vi valde det här spelsättet i januari, innan coronapandemin. Jag tror vi hade haft det lite lättare om inte spelschemat vore som det är nu. Nu blev det annorlunda och det är inte till vår fördel. Vi får inte den vila vi behöver.

Startelvan mot Malmö FF innehöll hela fyra spelare som ännu inte fyllt 21 år. 17-årige Paulos Abraham presenterade sig redan i den sjunde matchminuten när han tryckte in 1–0.

– Jag tycker vi gör det bra i första halvlek, synd bara att vi inte kunde hålla uppe det i andra, säger Goitom.

Både Per Karlsson och Paulos Abraham visades ut i andra halvlek. Anders Christiansen gjorde tre av Malmös mål och Sören Rieks ett.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!